eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Három alapember nélkül a Loki a Basel ellen

A megfázással bajlódó Kabát Péter és Szakály Péter, illetve a sérüléséből felépült, de még nem teljesen egészséges Laczkó Zsolt nélkül utazott Budapestre a Debrecen labdarúgócsapata, amely szerdán este a svájci Basellel találkozik Újpesten, a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében.

A hajdúsági együttes keretébe bekerült a Dinamo Kijevtől igazolt Farkas Balázs és az FSV Frankfurttól érkezett német Dejan Simac is. A meccset azért az újpesti Szusza Ferenc Stadionban rendezik, mert az UEFA a 2. fordulós továbbjutást követően a további BL-selejtezők lejátszását nem engedélyezte a debreceni arénában.

"Az Oláh Gábor utcában biztosan teltház lenne, a pályát is jobban ismerjük, de itt sem lesz gond, ha összegyűlik 8-10 ezer szurkoló" - mondta Czvitkovics Péter, a DVSC középpályása. "Nagyon nehéz ellenféllel állunk szemben, fontos, hogy ne kapjunk gólt, így akár még a 0-0 is jó eredmény lehet. Természetesen az lenne az ideális, ha nyernénk."

A Debrecen az előző körben az idegenben elért 1-1-es döntetlen után 3-2-re diadalmaskodott hazai pályán az észt Levadia Tallinn felett, s Dombi Tibor szerint a szerda 20 órakor kezdődő összecsapáson nem lesz annyi gól, mint a baltiak elleni visszavágón.

"Az első mérkőzések a BL-ben ritkán hoznak gólzáport, a lényeg, hogy a svájciak ne találjanak be, s akkor számunkra már megfelelő az eredmény" - fogalmazott a középpályás.

A svájci bajnok Basel keretében több válogatott játékos is szerepel, közülük öten a nyári dél-afrikai világbajnokságon is részt vettek, sőt a ghánai Samuel Inkoom egészen a negyeddöntőig menetelt hazája együttesével. A csatár Alexander Frei, a középpályás Benjamin Huggel és Xherdan Shaqiri a svájci, Scott Chipperfield pedig az ausztrál nemzeti tizeneggyel szerepelt a vb-n.

A mérkőzésre a belépők 1000, 1500 és 2500 forintos áron még kaphatók Budapesten és Debrecenben egyaránt.

Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 2. 22:25
×
×
×
×