eur:
389.28
usd:
363.02
bux:
67903.7
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ki lehet a MOB következő elnöke?

Kovács István biztosan, míg Vaskuti István csak komoly támogatottság esetén jelölteti magát MOB-elnöknek, Gyulay Zsolt pedig egyelőre nem foglalkozik a kérdéssel. Schmitt Pál vasárnap jelezte, lemond elnöki posztjáról a Magyar Olimpiai Bizottságban (MOB), mivel köztársasági elnökként nem maradhat a szervezet vezetője. Utódaként a három olimpiai bajnok neve vetődött fel.

Az atlantai játékokon aranyérmes, amatőrként és profiként is ökölvívó-világbajnok Kovács István kijelentette: már régóta készül erre a feladatra.

"Amíg elnök urat augusztus 6-án be nem iktatják köztársasági elnöknek, addig kampányolni vagy arról beszélni, ki lesz az utód, nem nagyon érdemes, mert bár a magyar sport rossz helyzetben van, de a MOB elnöksége működik, a londoni felkészülés is zajlik - mondta Kovács, a MOB elnökségének tagja. - Az biztos, hogy én jelöltetem magam, s a jelöléshez szükséges két MOB-tagon túl lényegesen többen biztosítottak támogatásukról. Egyetértek elnök úrral abban, hogy jó lenne, ha olimpikon, s még jobb, ha olimpiai bajnok lenne a MOB következő elnöke is."

A MOB sportolói bizottságának vezetője elárulta: már régóta készül arra, hogy MOB-elnök legyen, a MOB vezetésébe is ezzel a szándékkal került be: "Több helyen egyeztettem már erről, elnök úrral is részt vettem oktató jellegű beszélgetéseken, s bírom az ígéretét arról, hogy megválasztásom esetén mindenben számíthatok a segítségére." - fogalmazott a 39 éves sportvezető, hozzátéve, hogy az elnökségi tagok közül ő a legfiatalabb, és talán ez mellette szól.

Az 1980-as moszkvai ötkarikás játékok kenus bajnoka, az 54 éves Vaskuti azt mondta: megtisztelő, hogy felmerült a neve a poszttal kapcsolatban, s vállalná is a jelölést, de csak komoly támogatottság esetén.

"Nem akarnék senkivel sem szembemenni, háborúskodni, ezért csak abban az esetben indulnék harcba a posztért, ha a tagság részéről valóban érezném az akaratot - mondta a hazai kajak-kenu szövetség szakmai alelnöke, a nemzetközi sportági szövetség első alelnöke. - Most tehát várakozom, majd meglátjuk, mit hoz a jövő, önjelölt semmiképpen nem leszek. Ez egy nagyon fontos, komoly, összetett, egyben közéleti feladat is. Ráadásul egy olyan nagy ember után következni, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban is meghatározó szerepet tölt be, nem könnyű. De hangsúlyozom: ha azt érezném, hogy széles a támogatottságom, belevágnék."

Szöul kétszeres bajnoka, a volt kajakos Gyulay úgy véli: most nem az a legfontosabb kérdés, hogy ki lesz a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, ennél sokkal fontosabb feladatokkal kell, illetve kellene foglalkozni.

"Addig, amíg ez a poszt nincs kiírva, nem kívánok ezzel a kérdéssel foglalkozni. Szomorúnak tartom, hogy hetek-hónapok óta folyik a találgatás Schmitt Pál utódjáról, miközben inkább a MOB jogosítványairól, a sportirányításban betöltendő szerepéről kellene értekezni. Miközben mindenki a személyi kérdésekkel foglalkozik, mások elviszik előlünk a feladatokat." - mondta a MOB alelnöke.

Ahogy fogalmazott: rengeteg tennivaló akad, illetve akadna. Ezek közül elsősorban a 2012-es londoni olimpiai felkészülést, a nemzeti edzői státusz és az egycsatornás finanszírozási rendszer megteremtését említette.

"Emellett több mint egy éve készítjük elő az augusztusi ifjúsági ötkarikás játékokat, az előkészítő bizottság vezetőjeként bízom a sikeres szereplésben. Majd ha augusztus végén visszajövök Szingapúrból, egyeztetünk elnök úrral, hogy neki mik a tervei a poszttal kapcsolatban. Még egyszer hangsúlyozom: most nem az a kabinetkérdés, hogy ki lesz a MOB elnöke." - fogalmazott Gyulay Zsolt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
ATACMS-rakétákat lőttek ki Luhanszkra, támadás érte Odesszát - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS-rakétákat lőttek ki Luhanszkra, támadás érte Odesszát - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×