eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Verrasztó Evelyn: Alakul a formám

Tavalyi világcsúcsai után Verrasztó Evelyn egyelőre nem döntötte el, hogy hány számban indul augusztusban margitszigeti úszó Európa-bajnokságon. Mostani formáját a szerdán kezdődő országos bajnokságon mérik majd fel - mondta el az InforRádiónak a sportolónő.

Nem sajnálja Verrasztó Evelyn, hogy idén betiltották az úszók csodadresszét. A Jövő SC versenyzője szerint jó volt ezekben úszni, aki megtanulta kihasználni, az kiváló eredményeket érhetett el a segítségével.

Az Európa-bajnok sportoló azonban úgy véli, nem ettől lett belőle jó úszó, hiszen a dressz használata előtt is ment a versenyzés. De mivel az ellenfelek is viselték, ki kellett egyenlítenie az esélyeket.

Mostani formájáról Verrasztó Evelyn azt mondta az InfoRádiónak, hogy eleinte nehezen mentek az edzések, de ahogy közeledik a budapesti Európa-bajnokság időpontja, egyre jobban érzi magát. Az majd az országos bajnokságon derül ki, hogy e pillanatban hol tart a felkészülésben. Annyi biztos, hogy egy hónappal ezelőtt, a pescarai versenyen sikerült elfogadható időt úszni - fűzte hozzá.

Az úszónő az országos bajnokságon hét egyéni számban és három váltóban indul, és ezután dől majd el, hogy a kontinensviadalon melyikben érdemes rajtkőre állnia.

Verrasztó Evelyn nem gondolja, hogy a mostaninál kevesebb versenyszámban kellene próbálkoznia. Fő száma nyilván a 200 vegyes, de a többi távon is jók az eredményei, ezért nem szívesen mondana le azokról sem.

Az úszónő a válogatottbeli társairól is beszélt. Jakabos Zsuzsával és Mutina Ágnessel edzenek közösen, akikkel a 4x200-as gyorsváltóban is együtt szerepel, így sokat tudnak egymásnak segíteni. Vetélkednek egymással, de ez jó hatással van mindenki teljesítményére - szögezte le Verrasztó Evelyn.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×