INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Hatalomváltás előtt az Arsenal?

Infostart / InfoRádió
Kiéleződhet a harc az Arsenal labdarúgó-csapatának vezetőségében, miután az egyik résztulajdonos eladja részvényeit. A csomagért nagy harcot vívhat az egyaránt a klub teljes irányítására pályázó orosz és amerikai üzletember.

Eladja az Arsenalban meglévő 15,9 százalékos részesedését Lady Nina Bracewell-Smith. A klub korábbi igazgatója az amerikai Blackstone brókereit bízta meg, hogy találjanak vevőt a részvénycsomagra.

Az Arsenal vezetőségéből két éve kivonult Lady Nina Bracewell-Smith birtokában van a negyedik legnagyobb részvénycsomag, így a pakettért most nagy harc indulhat meg.

Az amerikai Stan Kroenke kezében van a részvények 29,98 százaléka, és ha ez 30 százalék fölé emelkedik, ajánlatot kell tennie a többi tulajdonosnál lévő papírra. Kérdés, hogy az amerikai üzletember megfontolja-e az üzletet, ugyanis a napokban azt mondta, a St. Louis Rams NFL-csapat felvásárlását is tervezi. Az amerikaifutball-klubban jelenleg 40 százalékos részesedéssel bír, még 750 millió dollárt kellene fizetnie a fennmarad részvényekért. Kroenke a tulajdonosa a Denver Nuggets NBA- és a Colorado Avalanche NHL-csapatnak is.

A másik lehetséges vevő az üzbég származású Aliser Uszmanov, akinek a cége, a Red and White Holdings 26,29 százaléknyi részvénnyel rendelkezik. Az orosz üzletember régóta tervezi, hogy egyedüli tulajdonosává válik a klubnak, ám ezt eddig a többi részvényes megakadályozta, és színrelépése ellen a szurkolók is tüntettek.

A részvények eladására fél évet adott Lady Nina Bracewell-Smith, és a brókerek a két említett üzletemberen kívül az Egyesült Államokban, valamint a Távol-Keleten is szét kívánnak nézni befektetők után kutatva.

A tulajdonos személye természetesen a csapatra is óriási hatással bír, ez befolyásolhatja az edző személyét, valamint azt is, hogy az erősítésekre mennyi összeg áll rendelkezésre.

A címlapról ajánljuk