eur:
389.19
usd:
361.8
bux:
68602.97
2024. május 7. kedd Gizella

Pontzuhatagot hozhat a Super Bowl

Az Indianapolis Colts és a New Orleans Saints, vagyis az idény két legjobb támadóegysége találkozik egymással a tengerentúli amerikaifutball-liga, az NFL döntőjében, a magyar idő szerint hétfő kora hajnalban kezdődő 44. Super Bowlon.

A Miamiban rendezendő finálét szokás szerint hatalmas érdeklődés és felhajtás övezi, ami nem meglepő annak fényében, hogy 1993 óta először csap össze a két főcsoport alapszakaszbeli első helyezettje, és 1991 óta az is először fordul elő, hogy az alapszakasz két legtöbb touchdownt (vagyis hatpontos gólt) passzoló irányítóinak csapatai mérkőznek meg egymással.

A fogadóirodáknál és a szakértők körében is az Indianapolis Coltsot tartják a favoritnak, amely 1970 és 2006 után harmadszor szeretné megkaparintani a győztesnek járó Vince Lombardi-trófeát. Ezért Peyton Manning, minden idők egyik legjobb irányítója tehet a legtöbbet, aki a szezon során rekordot jelentő módon negyedszer érdemelte ki a legértékesebb játékos címet.

Ezzel szemben a New Orleans Saints története során először szerepelhet a Super Bowlon, ugyanakkor a csapat Drew Brees irányításával az idén ámulatba ejtő és rendkívül hatékony támadójátékot produkált, olyat, amilyennel bárkit képes lehet legyőzni.

A meccs pikantériája, hogy Manning édesapja, a korábban szintén elismert irányító, Archie Manning 1971 és 1982 között a Szenteket erősítette, és Payton Manning éppen New Orleans-ban született.

A Super Bowl tengerentúli népszerűségéről mindent elárul, hogy több ember követi nyomon a televízióban, mint ahány ember elmegy szavazni az elnökválasztáson. Nem véletlen, hogy 2000 óta a tíz legnézettebb műsor között csak amerikaifutball-mérkőzések szerepelnek. Egy félperces reklámspot - a csúcsmérkőzésen, csúcsidőben - több mint 2,5 millió dollárba kerül, a multicégek pedig különleges, csak a döntőre szóló reklámokkal készülnek.

A félidei show-ban idén a The Who ad rövid koncertet. Az összecsapást 185 országban közvetítenek, 30 nyelven, az NFL magyar hívei a Sport Televízióban követhetik nyomon, amely a Super Bowlt élőben közvetíti a helyszínről.

Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×