eur:
395.64
usd:
371.99
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Erdei Zsolt: A saját döntésem miatt vesztem el a világbajnoki övet

Erdei Zsoltot a hónap végén vélhetően megfosztja cirkálósúlyú világbajnoki címétől a Boksz Világtanács. A magyar ökölvívó az InfoRádiónak hangsúlyozta, hogy nincs elkeseredve, hiszen maga döntött úgy, hogy nem marad a súlycsoportban.

Többször is jelezte klubjának, hogy nem kíván a cirkálósúlyban maradni, az Universum vezetői mégis arra kérték, hogy álljon ki hivatalos kihívója, a lengyel Krzysztóf Wlodarczyk ellen - mondta az InfoRádiónak Erdei Zsolt.

A sportoló hozzátette: a csapat irányítói nagyon jól tudták, hogy számára a Giacobbe Fragomeni elleni mérkőzés csak kirándulás volt a magasabb súlycsoportba, ám mivel nem voltak képesek jobb ajánlatot találni, ezzel álltak elő, amit a Boksz Világtanács világbajnoka elutasított.

Erdei Zsolt azt reméli, hogy döntése nyomán az Universum eredeti súlycsoportjában, a félnehézsúlyban keres neki ellenfelet. "Nyilván nem felhozó, hanem világbajnoki mérkőzésre gondolok. A négy nagy szervezet közül bármelyik világbajnoki címét megpróbálhatnám megszerezni" - mondta az ökölvívó.

Az sem elképzelhetetlen, hogy Erdei Zsolt ismét korábbi félnehézsúlyú WBO-övéért lépjen szorítóba, hiszen az azt "megöröklő" klubtársát, a német Jürgen Brähmert ezen a héten 16 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték súlyos testi sértésért.

A magyar bokszoló egyelőre pihen; legközelebb áprilisban vagy májusban léphet kötelek közé. "Egyáltalán nem keseredtem el, annyira nem foglalkoztat a dolog. Nyilván elveszítem a világbajnoki címemet, még sincs rossz érzésem, hiszen nem egy vereség miatt kell megválnom az övtől, hanem a saját döntésem miatt" - fűzte hozzá.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×