eur:
390.77
usd:
365.5
bux:
68282.28
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A kijevi polgármester BL-bojkottra biztat

Leonyid Csernoveckij, Kijev polgármestere arra biztatja a helyi Dinamo szurkolóit, hogy ne menjenek ki az olasz Inter elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre. A főváros első embere szerint ugyanis nem elégségesek a Dinamo által tett előkészületek.

Korábban még az is felvetődött, hogy az UEFA zárt kapuk mögötti rendezést engedélyez csak, vagy akár el is halasztja a találkozót. A Dinamo vezetői ellenben mindenképpen amellett voltak, hogy az eredeti időpontban, s nézőkkel a tribünön játsszák le a ma esti találkozót.

Ihor Szurkisz, a Dinamo elnöke közölte, húszezer szájmaszkot készíttettek, s abból minden szurkoló fog egyet kapni. Ugyancsak maszkot kapnak a stadionban dolgozók is. A maszkokat a stadionba belépéskor osztják majd szét.

Leonyid Csernoveckij polgármester ugyanakkor tart attól, hogy a már eddig is 67 halálos áldozatot követelő járványban, amelynek következményeként ezreket ápolnak kórházban, a maszk nem elégséges védekezés. "Arra szólítjuk fel a szurkolókat, hogy inkább maradjanak otthon, ne menjenek ki a mérkőzésre, ne legyenek tömegben!" - mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×