INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Berki túlzónak tartja az ítéletet, mert az Újpest kevesebbel megúszta

InfoRádió / MTI
Az MLSZ a Ferencváros elleni büntetése aránytalanul súlyos, mert korábban az újpesti pályán is történt hasonló eset és akkor enyhébb ítélet született - mondta az InfoRádiónak a Ferencváros labdarúgócsapatát üzemeltető cég elnök-vezérigazgatója.

Berki Krisztián hozzátette: a hárommilliós büntetés mellett a zártkapus meccsekkel járó veszteség komoly bevételkiesést okoz. 

"El kell fogadnunk, de a büntetés mértékét kicsit túlzónak tartom, éppen ekkora pénzösszegeket kellene ráfordítanunk a biztonsági intézkedésekre, hogy ki tudjuk szűrni a botrányt okozó személyeket" - mondta. "Nincs halasztó hatálya a döntésnek, szóval el kell fogadnunk, de csak a döntés kézhez vétele után döntünk, hogy fellebbezünk-e."

Berki hozzátette: fontosnak tartja, hogy a jogalkotók találkozzanak azokkal a biztonsági emberekkel, akik a "frontvonalban" dolgoznak, mindenképpen olyan megoldást kell találni közösen, amely lehetővé teszi, hogy azonnal beazonosítsák és kitiltsák ezeket a drukkereket.

"Igazából azt sajnálom, hogy Tóth Bence 25 méterről egy elképesztően nagy gólt lőtt szabadrúgásból, ez volt pályafutása első találata az élvonalban. Ezek, a magukat Fradi-szurkolóknak nevező emberek megfosztották ettől. Ezeknek az embereknek köze sincs Ferencvároshoz, ne is akarják látni a zöld-fehér színt" - tette hozzá Berki.

A zöld-fehérek sportvezetője elmondta: már készülőben van a klub kártyás rendszere, így várhatóan a tavaszi szezonban már nem lehet "anonim módon" belépni az Albert Stadionba.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága az ominózus mérkőzés kapcsán három mérkőzésre eltiltotta Dragóner Attilát, a Ferencváros védőjét is, aki az összecsapáson durván arcon könyökölte Balajti Ádámot, a diósgyőriek fiatal játékosát, igaz, az esetet Sulyok Gergely játékvezető nem vette észre.

Érdekesség, hogy a Ferencváros ebben a szezonban 13 fordulót követően 13. alkalommal "került" a fegyelmi bizottság elé.

Hanganyag: Szabó Gergõ

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk