eur:
387.7
usd:
357.1
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Futótűzszerűen terjedhet el a H1N1-vírus a futballisták között

Az angol labdarúgó-bajnokságot is elérte az új típusú influenza, a Blackburn három játékosánál diagnosztizálták a H1N1-vírust. Sam Allardyce, a csapat menedzsere attól tart, a betegség futótűzszerűen terjed el a Premier League-ben, de a liga vezetői jelezték, hogy nem halasztanak el meccseket.

Három futballista és a Blackburn két másik alkalmazottja, köztük a kluborvos kapta el az új típusú influenzát. A neveket egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de vélhetően David Dunn és Chris Samba a fertőzöttek közé tartozik, mert a klub honlapja szerint vírusos megbetegedés miatt hagyták ki a szombati, Chelsea elleni bajnokit.

A harmadik játékos, aki elkapta a H1N1-vírust, ugyanakkor pályára lépett a Stamford Bridge-en a listavezető londoniak ellen szombaton, így félő, hogy a Chelsea labdarúgói is megfertőződhettek.

"Biztos, hogy a vírust átadták a Chelsea-játékosoknak is, mivel ez az egyik legjobban fertőző vírus, amivel valaha dolgunk volt. Talán ha a Joe Cole-ok és Frank Lampardok is lebetegednek, majd az illetékes szervezetek is nagyobb figyelmet szentelnek ennek" - mondta Sam Allardyce, a Blackburn edzője.

A tréner kiemelte: a szombati bajnoki előtt 24 órával figyelmeztették a Chelsea-t és a ligát is a megbetegedésekre, de nem kérték a találkozó elhalasztását. A Premier League felelőssége megfontolni, mennyire veszélyes lehet engedni, hogy a H1N1-vírus elterjedjen a futballisták között is - tette hozzá Allardyce.

A liga közölte, egyelőre nem kell meccseket elhalasztani, majd mindig az adott esetet figyelembe véve döntenek az elnapolásról. Eddig csak nagyon ritkán halasztottak el meccseket a PL-ben, 2006-ban például a Tottenhamnek akkor is ki kellett állnia a West Ham ellen, amikor a meccs előtti napon 10 játékosuk betegedett le.

A klubok is egyre nagyobb figyelmet szentelnek a vírus megelőzésének, a Chelsea szóvivője annyit közölte, az orvosi stáb megtesz minden szükséges óvintézkedést.

Vasárnap a francia rangadót, a Marseille-PSG meccset halasztották el, mert a párizsi csapat három labdarúgójánál diagnosztizálták az új típusú influenzavírust és további két másik játékosnál is észlelték a betegség tüneteit.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×