eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Indiai acélmágnás a brit futball leggazdagabb alakja

Már nem a Manchester City tulajdonosa, az egyesült arab emírségekbeli Manszur bin Zajed al-Nahjan sejk a brit futball leggazdagabb szereplője, az első helyet az indiai acélmágnás, Laksmi Mittal vette át.

Egy év alatt közel hat milliárd fonttal növelte vagyonát Laksmi Mittal, a másodosztályban szereplő Queens Park Rangers résztulajdonosa, így az indiai üzletember a brit labdarúgás legtehetősebb alakja. Mittalt is megviselte a válság, ám az utóbbi hetekben részvényei újra szárnyalnak, így a lista élére állt 18,4 milliárd fontos vagyonával. A Buzsáky Ákost is foglalkoztató londoni klubban az indiai mellett társtulajdonos Flavio Briatore 110 milliós vagyonával 42., Bernie Ecclestone pedig 1,46 milliárddal a nyolcadik.

A második helyen a Manchester City immár egyedüli tulajdonosa az egyesült arab emírségekbeli Manszur bin Zajed al-Nahjan áll 17 milliárd fontos becsült vagyonnal. A sejk 250 millió fontot fizetett a részvényekért, további 200 millióért pedig megerősítette a keretet. Testvére az Egyesült Arab Emírségek elnökének, Abu Dzabi emírjének.

A harmadik helyen továbbra is a Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovics áll 7,8 milliárdos vagyonnal. Az orosz üzletember 2003 óta közel 600 millió fontot költött a londoni klubra.

Az élmezőny tagja a Tottenham egyik tulajdonosa, Joe Lewis, az Arsenal részvényeinek 28 százalékát birtokló Stanley Kroenke, valamint a Manchester United tulajdonosa, a Glazer-család.

A játékosok közül David Beckham a leggazdagabb, a 34 éves sztár 125 millió fontos vagyont gyűjtött össze, nagyrészt jól jövedelmező amerikai kontraktusának és reklámszerződéseinek köszönhetően. Az élmezőnyben egy év alatt nem történt változás, Michael Owen a második, Wayne Rooney a harmadik, Rio Ferdinand pedig a negyedik. A legjobb 20-ban szinte kivétel nélkül a Chelsea, a Liverpool és a Manchester United játékosai szerepelnek.

Az edzők listáját Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitánya vezeti 30 millió fontos vagyonnal, a másodosztályú Ipswich trénere, Roy Keane 27 millióval a második, Sir Alex Ferguson pedig 22 millióval a harmadik.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×