eur:
389
usd:
363.51
bux:
68141.17
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nem mozdulna az élről a Chelsea, Ferguson a bírót kritizálta

Didier Drogba jelentette a különbséget a Chelsea és a Liverpool között a vasárnapi angol rangadón - vélekedett Carlo Ancelotti, a Kékek trénere. A sikerrel a Chelsea az élre állt, és az olasz edző tervei szerint nem is engedné át a vezetést másnak. Közben vizsgálatot indítottak Sir Alex Ferguson ellen, amiért bírálta a játékvezetőt.

Megnyerte első rangadóját Carlo Ancelotti a Chelsea élén az angol bajnokságban. Az olasz tréner szerint a Liverpool legyőzése fontos siker, mivel egy kiváló csapatot múltak felül.

"Az első félidő kiegyenlített volt, mindkét együttes jól védekezett, de szerintem megérdemelten nyertünk. Nem akartunk területet hagyni Gerrardnak, Ballack, Essien és Lampard nagyszerű munkát végzett a középpályán. Torrest sem könnyű kikapcsolni, de Terry és Carvalho is remekül játszott. Valamennyi játékos keményen dolgozott, márpedig a Liverpool legyőzéséhez ez szükséges" - értékelt az olasz menedzser.

Ancelotti szerint Didier Drogba jelentette a különbséget a két együttes között, az elefántcsontparti csatár volt az előkészítő a hazaiak mindkét találatánál. A támadót választották a meccs legjobbjának a legtöbb brit lapnál és szakportálnál.

A sikerrel a Chelsea az élre állt, és az olasz edző szerint immár csak a Kékeken múlik, hogy hol zárnak, hiszen lépéselőnyben vannak a riválisokkal szemben. Mint mondta, a célja az, hogy csak egy vesztes meccsel fejezzék be az idényt, az pedig már megvolt a Wigan ellen. Ancelotti ugyanakkor hozzátette: a Liverpoolt sem szabad leírni, noha már három vereséggel állnak, többel, mint tavaly az egész szezon alatt.

Liverpooli kollégája, Rafa Benítez nem esett kétségbe a vereség után. A spanyol edző szerint a rangadón sem játszottak rosszul, megvoltak a helyzetek, csak a gól hiányzott. "A védelem jobb volt, mint hétközben, a Fiorentina ellen. Egy-két hiba most is becsúszott, és ezekért meg is fizettünk" - értékelt Benítez, aki szerint még korai arról beszélni, hogy együttesének nincs esélye a bajnoki címre.

Bármire képes lehet az Arsenal

Az Arsenal kétszer is hátrányba került a Blackburn ellen, végül magabiztosan, 6-2-re nyert. Különösen Francesc Fabregas volt elemében, aki a gólja mellett négy gólpasszt adott.

Az Ágyúsok menedzsere, Arsene Wenger szerint csapata bármire képes lehet. "Az egész csapat megy előre és bárhonnan képes betalálni. Fantasztikus a csapat potenciálja" - dicsérte játékosait a francia menedzer.

Ferguson szerint nevetséges volt a bíró

Közben az Angol Labdarúgó Szövetség megerősítette, hogy megvizsgálják Sir Alex Ferguson szombati kijelentését, ugyanis a Manchester United skót edzője bírálta Alan Wiley játékvezető edzettségi állapotát a Sunderland elleni 2-2-es meccs után.

"Az iram egy olyan bírót követelt volna meg, aki fitt, ő pedig nem volt az. Nevetséges volt" - panaszkodott a tréner, aki hozzátette: fél percbe telt, amíg Wiley kiosztott egy sárga lapot. Ferguson kétszer is az oldalvonalhoz rohant, és hevesen reklamált a meccs folyamán, az egyik esetben egy tizenegyest kért számon Anderson esése után.

Érdekesség, hogy Wiley volt a negyedik játékvezető a manchesteri városi rangadón, és a meccs végén a skót menedzser még együtt nevetgélt az oldalvonal mellett vele, miután csapata belőtte a győztes gólt az emlékezetes, 4-3-as meccsen.

Az angol bajnoki gólokat megnézheti, ha ide kattint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×