eur:
388.98
usd:
363.6
bux:
68137.44
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kemény: Nem vittük be a döntő ütést a megroggyant ellenféllel szemben

Legfeljebb az ötödik helyet szerezheti meg az olimpiai bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott a római világbajnokságon. Kemény Dénes szövetségi kapitány csapata a negyeddöntőben hosszabbításban kapott ki 10-9-re a szerb együttestől. Az InfoRádió Kemény Dénest, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányát kérdezte az eredményről és a folytatásról.

Milyen tényezőket tart a leginkább fontosnak a szerbekkel szembeni eredményben?

A kellő pillanatban a támadásban - akár amikor két góllal vezettünk, akár amikor egyel, akár akkor, amikor kapaszkodnunk kellett - voltak olyan lehetőségeink, amelyekkel nem éltünk. Bármikor, bármilyen helyzetből - legalább öt volt - ha egyet sikerült volna kihasználnunk, akkor más az eredmény.

Volt egy olyan periódusa a mérkőzésnek, amikor szinte minden összejött a magyar válogatottnak, a korábbi peches percek után sikerült egymás után öt gólt is szerezni anélkül, hogy akár egyet is kapott volna a csapat.

Az várható volt, hogy ez nem fog örökké tartani. Nem az volt a gond, hogy ez megszakadt, hanem az, hogy amikor újra egyszer-kétszer betaláltak a szerbek, nem tudtunk élni a támadójátékban adódó helyzetekkel. Nyilvánvalóan van a mérkőzésnek egy hullámzása, hiszen nagyon hosszú egy meccs. A játékosok is fáradnak, az ellenfél is. Amiért nagyon kár, hogy a döntő ütést egy tébláboló és megroggyant bokszolóval szemben nem vittük be, így az ellenfélnek volt lehetősége arra, hogy felálljon.

Van olyan játékos, akinek szemrehányást tesz a mostani vereség után?

Ha van is, azt most nem fogom elmondani. De nem szemrehányást fogok tenni, hanem majd inkább szépen nyugodtan megnézzük, hogy ki, mit csinált jól, mit csinált rosszul. Másodlagosnak tűnik szurkolói szemmel, ami nem változik tavaly december óta, hogy ez egy nagyon nehéz négyéves időszak, amelynek a végére egyébként megvan minden esélyünk, hogy az egyik aranyérem-várományos lehessünk Londonban. A mostani akadályt a csapat nem tudta átlépni, de úgy gondolom, hogy butaság lenne ezért a csapatot megfedni, sokkal inkább új erő kell a csapatnak a következő két meccsre, hogy mindaz, amit most jól csináltunk, az újra megvalósuljon.

Mennyire motiváló az elmúlt évek éremsorozata után az ötödik helyért küzdeni?

Nyilván másfajta cél az ötödik helyért játszani, mint az aranyért, viszont amikor kijöttünk, akkor is azt tudtam megígérni, hogy minden negyedre, minden meccsre úgy megyünk be, hogy jó akarunk játszani, és ennek az eredménye lehet a győzelem. Van még hátra nyolc negyed, és az a dolgunk, hogy amíg itt vagyunk Rómában, ebben a nyolc negyedben jól játsszunk, és ennek az esetleges eredménye lehet az ötödik hely.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×