INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Doppingbotrányokra számít a Tour de France-on Bodrogi

Infostart / InfoRádió
Szombaton a monacói egyéni időfutammal megkezdődik a 96. Tour de France profi országúti kerékpáros körverseny. Az immár francia színekben szereplő Bodrogi László ezúttal korábbi súlyos sérülése miatt nem indul a világ legnehezebbnek tartott viadalán, helyette az osztrák körversenyt szeretné teljesíteni a következő napokban. A világbajnoki ezüstérmes sportoló szerint nem Lance Armstrong a Toud fő esélyese.

A sérülés miatt még túl kimerítő lenne egy háromhetes verseny nehéz hegyi szakaszokkal - ezzel magyarázta az immár francia színekben szereplő Bodrogi László, hogy nélküle kezdődik szombaton 96. Tour de France profi országúti kerékpáros körverseny.

A világbajnoki ezüstérmes sportoló nem tartja kizártnak, hogy ismét a doppingbotrányokról fog szólni a viadal.

Az orosz Katyusa csapat profi országúti kerékpárosa nem hiszi, hogy a három és fél év után visszatérő, hétszeres győztes Lance Armstrong ismét diadalmaskodni tud. Bodrogi László szerint az amerikai sztár reklám okok folytatta pályafutását, amióta visszatért, nem is a versenyekről, csak Armstrongról van szó.

Bodrogi László Armstrong csapattársát, Alberto Contadort tartja esélyesnek, mellette a tavalyi győztes Carlos Sastre is favoritnak számít.

A világbajnoki ezüstérmes versenyző szerint ha a sérülések elkerülik, és jó formában lesz, akkor jövőre részt vehet a francia körversenyen.

Hanganyag: Farkas Dávid


A címlapról ajánljuk