eur:
387.61
usd:
356.98
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Ancelotti: A célunk az volt, hogy népszerűsítsük a Milant

A második félidőben sikerült kiszolgálni a közönséget - mondta a magyar labdarúgó ligaválogatott ellen 5-2-re megnyert mérkőzés után Carlo Ancelotti, a Milan vezetőedzője. Az olasz szakember arról is beszélt, hogy továbbra is Milánóban szeretne dolgozni, nem tervezi, hogy az angol bajnokságba igazol. Gelei Károly főszervező azt mondta: júliusban újabb sztárcsapat érkezhet Magyarországra.

Az első félidőben kissé gyengébben játszott a csapat, de a második játékrészben sikerült kiszolgálni a közönséget - mondta a szerda esti budapesti mérkőzés után Carlo Ancelotti, a Milan vezetőedzője. Az olasz szakember arról is beszélt, hogy nagy megtiszteltetés volt a klub számára, hogy egy nagy bajnokról elnevezett stadionban léphettek pályára a labdarúgók.

"Barátságos mérkőzés volt, a célunk pedig az, hogy népszerűsítsük a klubot. Ebből a szempontból sokat jelentett ez az este" - mondta a 2-szeres BL-győztes tréner.

Carlo Ancelotti a télen igazolt David Beckhamről azt mondta, hogy nagyon fontos játékosa a csapatnak, aki sok jó eredményhez segítette a Milánt, ráadásul nagyon komoly és profi játékos.

A Chelsea-vel hírbe hozott tréner arra a kérdésre, hogy jól beszél-e angolul, és szeretne-e Angliában dolgozni, azt mondta: látom, ide is eljutnak a hírek. "Elég régóta tanulok angolul, de ez nem jelenti azt, hogy egy angol csapatnál akarok dolgozni. Ugyanazt mondom itt is, mint Olaszországban: nagyon jól érzem magam Milánóban, és maradni szeretnék" - emelte ki.

A Milan-játékosok jól érezték magukat

Philippe Senderos, a Milan védője azt mondta a meccs után: örültek, hogy pályára léphettek Budapesten, és jól érezték magukat a magyar fővárosban.

"Nem tudom, hogy visszatérek-e az Arsenalhoz, én mindent megteszek azért, hogy továbbra is itt játszhassak" - tette hozzá a jelenleg kölcsönjátékosként a piros-feketéknél szereplő svájci.

Mészöly Géza, a ligaválogatott szakvezetője azt emelte ki, hogy az első félidőben bizonyították a magyar játékosok, hogy ők is képesek szép akciókat kidolgozni, és ezt a magyar gól is bizonyítja. A folytatásban a sok csere megbontotta a csapatot, már nem voltak annyira egységesek, de ez a mérkőzés elérte célját: nagyszerű élmény volt - hangsúlyozta a tréner.

Újabb gálameccs lesz nyáron

A Milan vezetői elégedetten távoztak, s jó hírét keltik majd a világban Magyarországnak - mondta a szerdai meccs főszervezője, Gelei Károly. A Puskás Ferenc Stadionban 20 ezer néző előtt megrendezett, 5-2-es olasz sikerrrel zárult mérkőzés végleges pénzügyi eredményére ugyan még néhány napot várni kell, ám Magyarország egyetlen UEFA- és FIFA-engedéllyel rendelkező mérkőzésszervezője szerint mindenképpen megérte tető alá hozni a találkozót.

"Az, hogy anyagilag rentábilis volt-e a meccs, csak később derül ki. Persze bízom benne, hogy legalább nullszaldósra sikerült kihozni - mondta Gelei. - Két ok miatt is fontos volt nekünk a mérkőzés. Egyrészt a Milant nem lehet bármikor Magyarországra hozni, így annak ellenére is ki kellett használnunk a lehetőséget, hogy csupán két és fél hetünk maradt a szervezésre, hírverésre. Másrészt pedig így bebizonyíthattuk, hogy ennyi idő alatt is képesek vagyunk profin megrendezni egy ilyen eseményt. Ez azt hiszem, sikerült. A milánóiakkal a meccs után váltott néhány szóból is kiderült, hogy nagyon jól érezték magukat itt, és örültek, hogy eljöttek."

Gelei Károly szerint a legfontosabb célt, a közönség szórakoztatását is elérték. "Egy ilyen típusú meccsnek csak akkor van értelme, ha a nézők jól szórakoznak. A magyar csapat is nagyszerűen játszott, s a milánóiakban sem kellett csalódnunk. Ronaldinho megmozdulásai például már önmagukban külön élményszámba mentek, de a Milan általában véve is nagyszerű partner. Rengeteg a sztár náluk, így akkor sincs baj, ha egyikük-másikuk gyengébb napot fog ki."

A későbbiekben is szeretnének hasonló mérkőzéseket szervezni Magyarországra, mert ezekkel is segíthetik a hazai futball felemelkedését - mondta. A következő találkozó már szervezés alatt van, s noha Gelei részleteket még nem akart elárulni ezzel kapcsolatban, azt elmondta, hogy júliusban kerülhet sor egy újabb sztárcsapat magyarországi fellépésére.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×