eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Letaszították Abramovicsot a trónról

Immár nem Roman Abramovics a brit futball leggazdagabb szereplője, a címet a Manchester City új tulajdonosa, az egyesült arab emírségekbeli Manszur bin Zajed al-Nahjan sejk vette át a FourFourTwo magazin listája szerint.

A Manchester City labdarúgóklubot tavaly nyáron megvásárló Abu-Dzabi Egyesült Fejlesztési és Befektetési Csoport (ADUG) vezetője, Manszur bin Zajed al-Nahjan sejk 15 milliárd fontos vagyonnal rendelkezik, ezzel a szigetországi futball legtehetősebb alakja.

Nem sokkal marad le mögötte Laksmi Mittal, aki a másodosztályban szereplő Queen's Park Rangersbe fektetett be Bernie Ecclestone és Flavio Briatore mellett. Az indiai acélmágnás vagyonát 12,5 milliárd fontra becsülik.

A korábban a listát éveken át vezető Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa a harmadik helyre csúszott vissza, miután a gazdasági válság alaposan megtépázta vagyonát, néhány lap még azt is elképzelhetőnek tartotta, hogy meg kell válnia a londoni klubtól. Az orosz üzletember így is 7 milliárd fonttal rendelkezik.

A Tottenham egyik tulajdonosa, Joe Lewis 2,5 milliárd fontos vagyonnal bír, míg az Arsenal részvényeit birtokló Stanley Kroenke 2,24 milliárddal. A Manchester United csapatának tulajdonosa, Malcolm Glazer és családja 1,1 milliárdos vagyon felett rendelkezik.

A játékosoknál David Beckham vezet 125 milliós vagyonnal. Michael Owen 40 milliót, Wayne Rooney pedig 35 milliót gyűjtött össze eddigi karrierje során.

Az angol válogatott szövetségi kapitánya, az olasz Fabio Capello most jelent meg a listán, vagyonát 25 millióra becsüli a magazin, ezzel holtversenyben a 73. helyen áll. Sir Alex Ferguson, a Manchester United mestere 22 millióval a 78., míg az Arsenal vezetőedzője, Arsene Wenger 14 millióval a 92.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×