eur:
404.35
usd:
373.76
bux:
74410.22
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Az isteni Diego szövetségi kapitány lesz

Diego Maradona lesz az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A nemzeti együttessel játékosként 1986-ban világbajnok, 1990-ben vb-ezüstérmes sztár mellett két tapasztalt edző fog tevékenykedni.

Minden bizonnyal az edzői tapasztalattal nem rendelkező, de hazájában hatalmas megbecsültségnek örvendő Diego Armando Maradona lesz az argentin nemzeti együttes szakvezetője.

A hírt megerősítette az érintett, valamint Carlos Bilardo korábbi szövetségi kapitány is, aki szakmai igazgatóként segítené a 48 éves sztár munkáját, ám Julio Grondona, az Argentin Labdarúgó Szövetség elnöke még nem tett hivatalos bejelentést. Várhatóan csütörtökön, Maradona születésnapján tartanak sajtótájékoztatót, amelyen hivatalosan is kinevezik az isteni Diegót az albiceleste élére.

"Az ajánlat nagyon vonzó. Amint megerősítik, el is kezdek dolgozni" - közölte Maradona, aki kedden is egyeztetett a szövetség vezetőivel, és várhatóan szerdán is folytatódnak a tárgyalások.

Az 1986-os és 1990-es vb-csapat szövetségi kapitánya, Carlos Bilardo mellett Pedro Troglio, a paraguayi Cerro Porteno trénere segíti majd közvetlenül Maradona munkáját.

Maradona sikeres játékos pályafutása után edzőként két csapatot irányított: 1994-ben a Mandiyú de Corrientest, majd egy évvel később a Racing Club de Avellanedát, de egyik alakulat élén sem maradt sokáig.

Az argentin válogatott szakvezetői posztja azután üresedett meg, hogy Alfio Basile a Chilében elszenvedett 1-0-ás vb-selejtezős vereséget követően október 16-án távozott posztjáról.

Címlapról ajánljuk
Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

A versenyképes vállalkozásoknak olykor ki kell lépniük a komfortzónájukból ahhoz, hogy előnybe kerüljenek a piacon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke beszélt a Demjén Sándor-program előnyeiről, a vállalkozások problémáiról és a versenyképesség fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Írásba adta a kormány: a fiataloknak járna az 5% alatti kamatozású lakáshitel

Írásba adta a kormány: a fiataloknak járna az 5% alatti kamatozású lakáshitel

„Szükség van új kollégiumok építésére és a fiatalok számára kedvezményes, 5%-os kamatozású lakáshitelre” – fogalmaz a hétfőn megjelent Nemzeti Konzultáció egyik válaszlehetősége. Ez alapján a bankok - elsőként a Portfolio által megírt - kezdeményezésének megfelelően kifejezetten a fiatalok számára tennék elérhetővé önkéntes banki vállalás alapján az 5% alatti THM-mel bíró piaci kamatozású lakáshiteleket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×