eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Gyurcsány: "Mindenkiben ott bujkál a kisördög"

Jó lenne már magyar győzelmet ünnepelni az olimpián - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a pekingi magyar nagykövetségen rendezett fogadáson.

A kormányfő úgy fogalmazott: "az olimpiának még a közepénél sem vagyunk, de már mindannyian szeretnénk egy aranyat".

A miniszterelnök gratulált Hegedűs Csabának, a Magyar Birkózó szövetség elnökének, miután a nemzetközi szövetség elnökségi tagjává választották.

Gyurcsány Ferenc köszöntőjében külön méltatta Fodor Zoltánnak a kötöttfogású birkózás 84 kg-os súlycsoportjában szerzett ezüstérmét.

A kormányfő kifejtette: Kínának ez az olimpia sokkal több, mint sport, a világ legnépesebb országa többek között ezzel a sporteseménnyel jelentkezett be a világot alakító nagyhatalmak közé.

Nem pirulaverseny

Az olimpia tisztaságával kapcsolatban Gyurcsány Ferenc reményét fejezte ki, hogy továbbra is az emberi teljesítmény lesz a döntő, a sportolók nem lesznek a biotechnológia és a gyógyszerkutatások kísérleti alanyai.

"A Nemzetközi Olimpiai Bizottság is ezért küzd, olyan versenybe pedig nem szabad beszállni, amely arról szól, hogy kinek milyen pirulát tudnak adni" - mondta a miniszterelnök.

Bízunk abban, hogy az olimpiai mozgalom a doppinghasználatot féken tudja tartani. Michael Phelps a játékok alatt eddig nyolcszor adott vért, Cseh Lászlót a pénteki vizsgálattal együtt hatszor ellenőrizték - idézte fel a kormányfő.

"Persze mindenkiben ott bujkál a kisördög, hogy a bonyolult laboratóriumi tesztek során valóban azt vizsgálják-e, amit kell, de a magyarok azt hiszem megtanulták Athénban, hogy ezt komolyan kell venni" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Vasárnap tartják az osztrák parlamenti választásokat, amelyen története során először a dobogó első helyén végezhet a sokak által szélsőjobboldalinak nevezett Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A közvélemény-kutatásokban szorosan mögötte áll a jelenleg is a kormány fő erejét adó konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP), amely koalícióra lépni ugyan hajlandó lenne a tőle jobbra álló párttal, de csak akkor, ha nem annak első embere, Herbert Kickl lesz a kancellár. Könnyen lehet azonban, hogy az FPÖ-ellenes protestszavazatok az ÖVP-t repítik az első helyre: ebben az esetben legnagyobb valószínűséggel a két párt koalícióban kormányozhat majd, néppárti vezetéssel. Jelen pillanatban e két párt koalíciója tűnik a legvalószínűbbnek, ami az jelenti, hogy az Oroszországgal jó viszonyt ápoló FPÖ kormányra kerülése révén oroszbarátabb irányba tolódik el Ausztria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×