eur:
404.48
usd:
373.91
bux:
74407.02
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Újabb kínai arany - ezúttal az olimpiai falunak

Az Egyesült Államok a pekingi olimpiai falunak aranyérmet adott, dicsérve annak környezetbarát kialakítását és működését.

Maga az Egyesült Államok pénzügyminisztere adta át az aranyérmet a pekingi olimpiai falu "polgármesterének", Chen Zhilinek, aki azért érdemelte ki a díjat, mert egy különösen környezetbarát komplexum vezetője.

Henry Paulson az olimpiai falut Amerika és Kína energetikai, illetve környezetvédelmi együttműködésének kiváló példájának nevezte, és szorgalmazta, hogy ebbe az irányba haladjanak tovább. Az amerikai energetikai minisztérium technikai segítséget nyújtott az olimpikonoknak otthont adó helyszín megtervezéséhez.

"Kína vezetői tudják, hogy nagyon is szükségszerű a zöld épületek kifejlesztése, és az olimpiai falu ennek egy jó példája" - mondta az amerikai politikus, aki szerint Kína a környezetbarát technológiák alkalmazásának vezető hatalma lehet.

A pekingi ötkarikás játékok egyik szlogenje a "Zöld Olimpia", és sok színhely meg is felel ennek a jól hangzó mondatnak. Maga az olimpiai falu például megújuló energiaforrásokból állítja elő az áramot, és oldja meg a hűtést, valamint a fűtést.

Az aranyérmet odaítélő amerikai szervezetnek, a Zöld Épületek Tanácsának (Green Building Council) nem ez a legnagyobb díja, ugyanis platina kategóriában is oszt érmet.

Címlapról ajánljuk
Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

A versenyképes vállalkozásoknak olykor ki kell lépniük a komfortzónájukból ahhoz, hogy előnybe kerüljenek a piacon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke beszélt a Demjén Sándor-program előnyeiről, a vállalkozások problémáiról és a versenyképesség fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Aggódnak a tudósok: súlyos összeomlással fenyeget a tengerek felmelegedése

Aggódnak a tudósok: súlyos összeomlással fenyeget a tengerek felmelegedése

Egy új, a Nature Communications folyóiratban megjelent tanulmány arra figyelmeztet, hogy a sarkvidéki tengeri jég olvadása jelentősen befolyásolhatja az óceánok áramlatait A kutatók szerint a távoli múltban az északi tengerekbe áramló olvadékvíz már okozott jelentős változásokat az óceáni áramlatokban, ami Észak-Európában jelentős hőmérséklet-csökkenéshez vezetett és alapjaiban befolyásolta a Föld hőmérsékletét - jelentette a PHYS.org.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×