eur:
385.54
usd:
354.18
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Döntőben Gyurta és a női gyorsváltó

Gyurta Dániel és a női 4x200-as gyorsváltó is részt vesz a csütörtöki úszódöntőkben, miután kedden sikerrel jutottak túl az elődöntőkön. Cseh László 200 méteres vegyesúszásban száll vízbe a fináléba kerülésért.

Gyurta Dániel 2:09.73 perccel az ötödik helyen jutott be a 200 méteres mellúszás csütörtöki fináléjába a pekingi olimpián.

Az athéni ötkarikás ezüstérmes Gyurta az elődöntőben lassabban kezdett, mint az előfutamban, de így is az élmezőny közelében úszott. Az utolsó 50-et szokás szerint alaposan megnyomta, s mindössze egy századon múlt, hogy a futamgyőztes kanadai Mike Brown (2:08.84 p) mögött nem második, hanem harmadik lett - az ausztrál Brenton Rickard jobban nyúlt be nála.

"Nehezebben ment az úszás most reggel, mint tegnap délután, de azért elégedett vagyok. Benn vagyok a döntőben, ahol a célom, hogy minél jobb időt érjek el, ezért jöttem az olimpiára" - mondta a Jövő SC-II. kerület versenyzője.

Finalista a gyorsváltó

Döntőbe jutott a női 4x200-as gyorsváltó is: a Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, Dara Eszter, Jakabos Zsuzsanna összeállítású csapat 7:55.26 perccel új országos csúcsot ért el, és a hetedik helyen bekerült a csütörtöki fináléba.

A régi rekordot a Mutina, Tompa, Hosszú Katinka, Verrasztó kvartett tartotta 8:02.36 perccel a márciusi Eb óta.

Ezüst után előfutam

Cseh László a délelőtti 200 méter pillangón szerzett ezüstérme után szállt ismét vízbe a 200 méter vegyes előfutamában, amelyet biztosan nyerve, 1:58.29 perccel csapott célba. A magyar úszó a második legjobb idővel jutott tovább, csak az amerikai Ryan Lochte bizonyult gyorsabbnak nála, igaz, az ebben a számban is világcsúcstartó Michael Phelps inkább csak "megmártózott".

"Nagyjából sikerült kipihenni magam. A továbbjutásnak megfelelt ez az úszás, de nem volt túl jó, mert kicsit koncepció nélkül vágtam neki. A többiek valamivel erősebben teljesítettek, mint gondoltam, azért arra odafigyeltem, hogy megnyerjem a futamot. Most egy jó nagyot kell aludni a holnapi elődöntőig" - magyarázta a Kőbánya SC világ- és Európa-bajnoka.

Kipotyogtak

Nem volt szerencséje Kerékjártó Tamásnak, aki mindössze 3 századdal maradt le a legjobb 16 mezőnyéről 2:00.60 perces eredményével (17. hely). Ha megússza legjobbját (1:59.51), folytathatta volna az elődöntőben.

Tompa Orsolya, a Jövő SC 17 éves reménysége 100 méter gyorson futamában a harmadik lett 56.57 mp-cel, egyéni csúcsát megjavítva - ez összesítésben a 40. helyre volt elég.

Férfi 200 méter háton Balog Gábornak és Rudolf Rolandnak sem sikerült legjobbján belül úsznia: előbbi 2:01.42 perccel a 31., utóbbi 1:59.44-gyel a 19. helyen végzett.

Bor Katalin 200 méter mellen egyéni rekordot ért el 2:29.95 perccel, és a 27. pozícióban zárt.

Címlapról ajánljuk
Mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico több órás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×