eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Vihar és eső szakíthatja meg az olimpiai megnyitót

Az időjárás-előrejelzések szerint vihar és eső csaphat le Pekingre az olimpia megnyitójának napján, és tájfunok söpörhetnek végig más helyszíneken.

A szervezők szerint az eső volna a legnagyobb csapás a pénteki olimpiai megnyitóra és tízezernyi közreműködőjére, valamint a rendezvényt záró, látványos tűzijátékra.

A Pekingi Meteorológiai Hivatal legfelsőbb vezetői azonban megerősítették, hogy rossz idő várható augusztus 8-ra, habár abban is reménykednek, hogy a megnyitóra kiderül az ég. A hivatal jelentése szerint augusztus 8-a előtt és után nem lesz számottevő csapadék.

Pénteken azonban Pekingben felhős lesz az ég, és eső is előfordulhat. Arra azonban nem alkalmas az előrejelző rendszer, hogy azt megmondják, egy bizonyos napon belül mikorra várható eső.

Előreláthatólag két-három tájfun érkezik majd a Csendes-óceán felől az ötkarikás játékok ideje alatt, augusztus 24-ig kínai területre.

A viharok sújthatják Hongkongot, befolyásolva ezzel az ott megrendezendő lovasversenyeket, és a sanghaji focimérkőzéseket is. Ugyancsak veszélyezteti az időjárás az északkelet-kínai Kuinktao városát, ahol a vitorlás versenyeket tartják.

A tájfunok azonban csak rövid ideig, maximum egy-két napig tartanak - tette hozzá a hivatal.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×