eur:
390.85
usd:
366.38
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Képriport: ezren köszöntötték a Kisstadionnál a magyar jégkorong-válogatottat

Csaknem ezren fogadták a Kisstadionban az élvonalba való feljutással története legnagyobb sikerét elérő magyar jégkorong-válogatottat.

A szurkolók hosszú percekig skandálták a "Szép volt fiúk..." és a "Ria, ria Hungária" rigmusokat, amikor a csapat busza megjelent. A szurkolók hosszú percekig nem engedték el a játékosokat, majd a szapporói világbajnokság legszebb jeleneteinek lejátszásával folytatódott az ünnepség. A legnagyobb sikert az ismétlések közül az ukránok elleni, a feljutást jelentő 4-2-es győzelem aratta.

Az eseményen ott volt Elbert Gábort sportszakállamtitkár és Kamuti Jenő, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Rengeteg gratulációt fogadott Kercsó Árpád korábbi szövetségi kapitány is, aki a mostani csapatból számos játékossal foglalkozott.

"Köszönet mindazoknak, akik lehetővé tették ezt a hatalmas sikert" - mondta Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke.

Az együttesből nyolcan egyelőre nem tértek haza, ők Tajvanon pihennek. A beszédeket Szélig Viktor kezdte, majd sorrendben Holéczy Roger, Szuper Levente, Gröschl Tamás, Hetényi Zoltán, Vas Márton, Peterdi Imre, Benk András, Fekete Dániel, Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Ennafatti Omar, Pat Cortina szövetségi kapitány, Énekes Lajos másodedző és Diego Scandella másodedző köszöntötte a drukkereket.

<

Az edlégedett kapitány, Pat Cortina a játékosaival (képgaléria - fotó: Farkas Dávid)

"A legnagyobb különbség talán az volt a csapatok között, hogy mi óriási alázattal játszottunk. Remekül használtuk azokat az eszközeinket, amelyek a rendelkezésünkre álltak. Ezek a fiúk érdemelték meg a legjobban az aranyérmet" - mondta Cortina.

A nyilatkozatokból kiderült, hogy az egyhetes megmérettetés alatt rendkívül egységes volt a csapat, főleg ennek köszönhető a siker.

A magyar válogatott jövőre Svájcban, az A csoportban olyan sztárcsapatokkal találkozhat, mint a kanadai, a svéd, a cseh vagy az orosz válogatott.

Gratulált a sikerhez Hagyó Miklós sportért is felelős főpolgármester-helyettes. Az MTI-hez eljuttatott közleményében többek között kitér arra, az A csoportba kerüléssel megnőtt az esélye annak, hogy Budapest, a jövőben házigazdája legyen az élvonal világbajnokságának.

"Olyan ország, amelynek válogatottja nem tagja az A csoportnak, még soha sem volt vb-rendező. A magyar csapat mostani szenzációs szapporrói szereplésével a világ legjobb csapatai közé küzdötte fel magát, s ez önmagában is akkora tekintélynövekedést eredményez, amely jelentősen megnöveli egy budapesti A csoportos VB rendezési joga elnyerésének esélyét" - véli Hagyó Miklós.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 1. 09:37
×
×
×
×