eur:
390.97
usd:
366.76
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Fordulatos meccsen kapott ki a Vasas

Az Eger nyerte meg a férfi vízilabda-bajnoki döntő első mérkőzését. A hevesi együttes hazai közönség előtt hosszabbításban 11-10-re győzött a címvédő Vasas ellen. A három sikerig tartó párharc második találkozóját pénteken este rendezik a Komjádi uszodában.

A címvédő angyalföldiek és a honi kupagyőztes, a legutóbbi idényben bajnoki bronzérmes hevesiek kora délutáni csatája a Bitskey uszodában remek hangulatban, teltház előtt kezdődött, s a hazai drukkerek örülhettek előbb, amikor a kétszeres olimpiai bajnok Biros Péter - szemben az emberelőnyét elpuskázó Vasassal - fórból vezetéshez juttatta a hazaiakat.

Az első szünetre is egri előny mellett vonulhattak a csapatok a két center, Steinmetz Ádám és Kis Gábor akciógóljai után (2-1).

A folytatásban Varga Dániel már élt a hat az öt ember elleni játék kínálta lehetőséggel (2-2), egy parádés Biros-bombát követően pedig Mátyás Zoltán egalizált (3-3). Nagy és izgalmas, mindamellett színvonalas csata jellemezte az első félidőt, élvezetes, és időnként látványos is volt a játék.

A harmadik nyolc percben Steinmetz Barnabás lökete akadt be Szécsi Zoltán kapujába, először vezettek a vendégek, majd rögvest kétgólosra dagadt a különbség, miután megúszást követően Varga Dénes volt kíméletlenül pontos közelről (3-5).

Hosszabb gólcsend után Császár György révén kerültek közelebb a hazaiak a piros-kékekhez, de csak Katonás Gergő büntetőjéig (4-6). Csapkodóvá-kapkodóvá vált a mérkőzés, visszaesett a nívó, a kölcsönös hibák jegyében pergett le a játékrész.

A negyedik negyedet viszont "felturbózva", s rögtön góllal kezdte az Eger: Császár balja másodszor is nagyszerűen villant, majd Kis hozta 6-6-ra az állást, ám Varga Dániel "elnézős" kísérlete is célt ért (6-7).

Varga II Zsolt jóvoltából lett ismét egyenlő, csakhogy Kovács Róbert labdája ugyancsak utat lelt a hálóba (7-8). A végig remeklő Biros azonban visszaadta a hazaiak hitét (8-8). Az utolsó négy percben az addigi váratlan gólzáport legalább annyira váratlan találatszünet követte, s mivel a döntőben döntetlen nem lehet, kétszer 3 perces hosszabbítás következett.

A "túlóra" első felvonásában a meccs legjobbja, Biros büntetőből visszavette a hazai vezetést (9-8), a másodikban pedig Varga II zúdított pazarul Nagy Viktor kapujába (10-8), de Kovács és Varga Dénes jóvoltából visszakapaszkodott a Vasas (10-10).

Négy másodperc maradt még, s ezt Varga II parádésan kihasználta: távolról eleresztett lökete a jobb alsó sarokban landolt, s ezzel az Eger 11-10-re nyert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×