eur:
394.62
usd:
369.67
bux:
65678.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A Napolitól elfogadna születésnapi ajándékot az Inter

Angliában csonka fordulót játszanak a hétvégén, miután az FA-kupa negyedöntőit is most rendezik. A nyolc csapatból kettőben magyar játékos is szerepel: Gera Zoltán (WBA) és Ferenczi István (Barnsley). Spanyolországban a Madrid az Espanyolt, a Barcelona a Villarrealt fogadja - egyik sem számíthat könnyű mérkőzésre a BL-selejtezőre aspiráló ellenféllel szemben. Itáliában az Inter a 100. születésnapját ünnepli, s elfogadna a Napolitól egy ajándékot: nyerjék meg az égszínkékek a 137. Derby del Solét a Roma ellen. Németországban Hajnal Tamás együttese, a Karlsruhe a Bayernnél vendégeskedik.

Az FA-kupa negyeddöntői miatt kevesebb bajnoki mérkőzést rendeznek a Premiershipben a hétvégén. A programból kiemelkedik a nagy formába lendült Liverpool és a Newcastle találkozója.

A Vörösök a West Ham United elleni, hétközi bajnoki győzelemmel ismét felléptek a negyedik helyre. A Szarkák elleni három pont a klub történetének 300. győzelmét jelentené a Premiershipben. A csapat, minden sorozatot figyelembe véve, a legutóbbi négy meccsét megnyerte.

Mascherano és Finnan a sérülése miatt nem játszhat, ott lesz ellenben a csapatban a februári teljesítménye alapján a Premiershipben a Hónap játékosa címet kiérdemelt Fernando Torres. A Liverpool 1994 áprilisa óta nem kapott ki a Newcastle-től az Anfielden rendezett bajnoki mérkőzésen, azóta a megszerezhető 39 pontból 37-et megszerzett.

A Szarkák menedzsere, Kevin Keegan, valamint első számú csatára, Michael Owen korábban a Liverpool nagymenője volt. Owen 297 mérkőzésen 158 gólt szerzett a Liverpool színeiben, minden sorozatot figyelembe véve. Szombaton a 250. mérkőzését ünnepli majd a Premiershipben, pályafutása során másodszor játszik majd az Anfield Roadon ellenfélként.

Az Arsenalt a Wigan fogadja vasárnap. A hazaiak 195 perce nem kaptak gólt, legutóbb február 9-én, a Sunderland vette be a kapujukat. Arsene Wenger azonban győzni megy a JJB Stadionba. Mint mondta: "Ahhoz, hogy angol bajnok legyél, Milánóból el kell menni Wiganbe, s ott is nyerni." Elképzelhető, hogy Robin van Persie visszatér, Theo Walcott ellenben sérült.

A kupamérkőzések közül a Manchester United és a Portsmouth csatája az első időben. A Unitedben mindenki hadra fogható. Sir Alex Ferguson elsősorban annak örült, hogy megint otthon játszhat a csapata, miután a közeljövőben sok mérkőzés vár a Vörös Ördögökre, fontos lenne a csapata számára a győzelem.

Ez az egyetlen párharc, amelyben két élvonalbeli csapat találkozik. A Portsmouth-t tavaly is a Man United verte ki az FA-kupából, de akkor a negyedik fordulóban. A Pompey fél évszázada nem tudott mérkőzést nyerni az Old Traffordon. Igaz, 74 éve egyszer már kiütötte a Manchester Unitedet az FA-kupából.

Ferenczi István csapata, a Barnsleyt fogadja. A csodában reménykedő Simon Davey szerint nem lehet nehezebb dolga a csapatnak, mint volt a Liverpool ellen az Anfield Roadon - de a Chelsea az esélyes, meggazdagodna az, aki a Barnsleyra fogad, s nyer. A Chelsea 33 hellyel áll ellenfele előtt a bajnokságban.

Gera Zoltán csapata, a WBA a harmadik vonalban szereplő Bristol Rovers ellenfele lesz, idegenben. Huszonhat esztendő után kerülhet a West Brom ismét az FA-kupa elődöntőjébe. A bajnoki rendszerben a birminghami csapat 34 hellyel áll jobban, mint a Bristol.

Anglia, 29. forduló

Szombat
Liverpool (4)-Manchester United (15)
Blackburn (7)-Fulham (19)
Reading (18)-Manchester City (8)
Vasárnap
Sunderland (12)-Everton (5)
Tottenham (11)-West Ham United (10)
Wigan (16)-Arsenal (1)
Szerda
Aston Villa (6)-Middlesbrough (14)
Portsmouth (9)-Birmingham (13)
Chelsea (3)-Derby (20)
Március 19. (szerda)
Manchester United (2)-Bolton (17)

FA-kupa, 6. forduló
(Negyeddöntő)

Szombat
Manchester United-Portsmouth
Barnsley-Chelsea
Vasárnap
Bristol Rovers-West Bromwich Albion
Middlesbrough-CardiffSpanyolországban szombaton a Real Madridra, vasárnap a Barcelonára vetül majd a legnagyobb figyelem. Bernd Schuster együttese - a hétközi BL-kudarc után - az Espanyolt fogadja.

Bár a spanyol sajtóban megjelentek különböző híresztelések arról, hogy a német edzőben megingott Ramón Calderón bizalma, s az elnök inkább José Mourinhót szeretné a kispadon látni, Schuster magabiztos, s azt állítja, nincs gond, kölcsönösen tisztelik egymást az elnökkel.

Az edző Cannavaróra számíthat, ám Ruud van Nistelrooyra továbbra sem. Raúl és Robinho lesz a két csatár, így a bal oldalra bekerülhet Drenthe. A Madrid a legutóbbi két idényben, hazai pályán, egyaránt négy gólt lőtt az Espanyolnak, igaz, tavaly hármat kapott is. Schuster most is támadni akar, Diarra helyett Júlio Baptistát küldi a pályára.

A Barcelonára sem vár könnyű mérkőzés, ellenfele a harmadik helyen álló Villarreal lesz. Lionel Messi, sérülése miatt, természetesen nem játszhat. Nem játszik Rafa Márquez sem, Yaya Touré játéka kétséges.

A Barcelona egyébként már a jövő szezonra is gondol: a spanyol lapok szerint a klub megállapodott a dán Poulsennel, hogy a középpályás a nyáron a Sevillától átszerződik a katalánokhoz.

A Villarreal a legutóbbi hat mérkőzésén mindössze egy vereséget szenvedett, igaz, amiatt az orosz bajnok Zenit ellen kiesett az UEFA-kupából. A legutóbbi két idegenbeli bajnokiját a Murcia és a Bilbao ellen, megnyerte.

Spanyolország, 27. forduló

Szombat
Real Madrid (1)-Espanyol (5)
Zaragoza (17)-Atlético Madrid (4)
Vasárnap
Racing (6)-Betis (11)
Sevilla (7)-Levante (20)
Osasuna (14)-Almería (8)
Murcia (19)-Getafe (10)
Mallorca (12)-Recreativo (18)
Athletic Bilbao (15)-Valladolid (13)
Valencia (9)-Deportivo (16)
Barcelona (2)-Villarreal (3)Az olasz bajnokság éllovasa, az Inter ünnepi mérkőzést játszik ma: a klubot száz éve, 1908. március 9-én alapították. Roberto Mancini - akiről azt mondta az elnöke, Massimo Moratti, hogy sohasem fogja elküldeni a csapat éléről - nagyon büszkének mondta magát, ő vezetheti a fekete-kékeket az ünnepi mérkőzésen.

Ám azt is hozzátette: nem csak ünnepelni, hanem nyerni is kell a Reggina ellen. Az Inter az utóbbi hetekben, korábbi önmagához képest, túl sok pontot hullajtott el (utóbbi három bajnoki meccsén csak kettőt szerzett!), s a Roma így megközelítette. Mancini csapatára kedden nagyon nehéz BL-mérkőzés vár, de olyan sok a sérült, hogy az edző nem nagyon pihentetheti a kulcsembereit.

Az edző szerint Ibrahimovic még nincs teljesen rendben, de játszani fog, miként Cambiasso és Sztankovics is. Mancini úgy látja, ha még mindig 11 pont lenne az előnyük a bajnokságban, másképpen viszonyulna a mérkőzéshez, de most nem kockáztathat.

A múlt mindenesetre az Inter mellett szól: a mostani idényben már háromszor találkozott a két csapat (kétszer a kupában, ott az Inter 7-1-gyel jutott tovább), s mindannyiszor a bajnokcsapat nyert. A Reggina a legutóbbi 17 bajnoki mérkőzésükből csak egyet tudott megnyerni, azt is még 2000-ben, hazai pályán.

Ha gödörben is van az Inter, még mindig könnyebb feladat vár rá, mint a Romára. A Farkasok ugyanis, a Real Madrid szerdai legyőzése után ismét idegenben lépnek pályára, mégpedig az Inter veretlenségét megszakító Napoli vendégeként.

A 137. Nap derbijén (Derby del Sole) a Napoli a legjobbnak vélt tizenegyével kezdhet, ami azt (is) jelenti, hogy Hamsik, Zalayeta és Lavezzi is játszik. A Romából ellenben hiányozni fog Mexés, Cicinho és De Rossi is.

A két csapat ősszel 4-4-re végzett Rómában, de az utóbbi öt fordulóban játszott tíz mérkőzésükből csak egy végződött döntetlenre. A Napoli a legutóbbi három hazai mérkőzésén három büntetőt hagyott ki.

A Milan számára kedd estétől "új élet" kezdődött: a Bajnokok Ligájából való kiesés után a csapat immár csak a bajnoki negyedik hely megszerzésére koncentrál. A piros-feketék vasárnap az Empolinál vendégeskednek. Az előző szezonban 0-0-ra végeztek ott, ősszel a San Siróban kikaptak a toszkániai csapattól.

A Milanból várhatóan hiányozni fog Clarence Seedorf, Cafu, Alessandro Nesta, Serginho, Ronaldo és az eltiltott Gennaro Gattuso. Carlo Ancelotti csapata a legutóbbi öt bajnokijából négyen döntetlent játszott.

Olaszország, 27. forduló
Szombat
Inter (1)-Reggina (19)
Palermo (9)-Udinese (6)
Vasárnap
Napoli (11)-AS Roma (2)
Siena (14)-Fiorentina (4)
Empoli (17)-Milan (5)
Parma (16)-Sampdoria (7)
Torino (13)-Atalanta (10)
Lazio (12)-Livorno (15)
Catania (18)-Cagliari (20)
Genoa (8)-Juventus (3)

4

A német bajnokságban a sérült Dárdai Pál nélkül játszó Hertha péntek este döntetlent játszott a Dortmunddal. A forduló további mérkőzései közül a Bayern-Karlsruhe meccs emelkedik ki.

A Bayern csütörtökön 5-0-ra megverte Brüsszelben Juhász Roland csapatát, az Anderlechtet, UEFA-kupa-mérkőzésen. Vélhetnénk, fáradtak lesznek Ottmar Hitzfeld játékosai - de az edző legalább öt-hat helyen meg fogja változatni az összeállítást.

Az edző a rotálás nagy barátja, már-már "benítezi méretekben" cserélgeti a játékosait. 2008 eddigi hivatalos mérkőzésein átlagosan 3,6 játékossal változtatta meg az előző kezdőcsapatot, s az UEFA-kupa-mérkőzéssel bezárólag még egyet sem veszített el.

A KSC-be visszatér a sárga lapjai miatt kapott eltiltását letöltött Hajnal Tamás. A kilencvenes évek közepén a Karlsruhe kétszer is nyerni tudott az Olimpiai Stadionban, de most nincs nagy esélye a három pont megszerzésére.

Németország, 23. forduló

Péntek
Dortmund-Hertha 1-1
Szombat
Bayern München (1)-Karlsruhe (5)
Stuttgart (9)-Werder (2)
Bielefeld (15)-Schalke (6)
Frankfurt (7)-Bochum (12)
Wolfsburg (10)-Cottbus (17)
Duisburg (18)-Rostock (14)
Vasárnap
Nürnberg (16)-Hamburg (3)
Leverkusen (4)-Hannover (8)

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Ezeket az autókat veszik most a leginkább Európában

Ezeket az autókat veszik most a leginkább Európában

Bár az év első két hónapja jól indult az európai autópiacon, a március belerondított a növekvő szériába, hiszen az évben először regisztráltak csökkenést az EU-ban - derült ki az ACEA legfrissebb autópiaci statisztikáiból. Bár a nagy autópiacok kivétel nélkül visszaestek, Magyarországon az eladások márciusban is jelentősen tudtak bővülni, elsősorban az elektromos autó támogatási programnak köszönhetően, amely megdobta a teljesen elektromos és hibrid járművek értékesítési számait. Eközben EU-s szinten továbbra is azt látjuk, hogy a benzines és a dízeles autókat veszik a leginkább, de egyre inkább törnek előre a hibridek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×