eur:
394.06
usd:
365.66
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

A "bajnokesélyes" legutóbbi tétmeccsei: 1-4, 1-5, 1-3

Az Újpest a Szusza Ferenc Stadionban 3-1-re kikapott a listavezető MTK-tól a labdarúgó NB I 18. fordulójában.

Az első félidőben az Újpestnek volt ugyan több kisebb helyzete, de gólt az MTK szerzett: Kanta József szöglete után a montenegrói Mladen Lambulic fejelt Balajcza Szabolcs kapujába.

A szünet után az MTK veszélyeztetett, majd egyenlített az Újpest Ebala találatával.

A vendégek játéka Pál András beállításával lendületesebb lett, a csereként beállt támadó pedig - egy igencsak vitatható - büntetőt harcolt ki. A 66. percben a 11-est Kanta József értékesítette, az irányító pedig nem sokkal később akcióból is eredményes volt.

A hajrában az MTK akár ki is üthette volna az indiszponált lila-fehéreket, de végül maradt a kétgólos különbség.

A tavaszi erősítések után önmagukat bajnokesélyesnek kikiáltó újpestiek a Zalaegerszeg elleni 4-1-es veresége és a Ligakupa-negyeddöntő szerdai elbukása (1-5, a Debrecennel szemben) ismét nagy pofont kaptak, míg a listavezető MTK egy vereség és egy döntetlen után most nyert először a tavasszal az NB I-ben.

A két fővárosi élcsapat között 6 pont a különbség a tabellán.

"Megérdemelten nyertünk egy rendkívükl görcsösen játszó Újpest ellen. Eddig nekünk sem ment jól a játék a tavaszi bajnoki fordulókban, de nagyon akartuk ezt a sikert" - mondta a mérkőzés után a Sport TV-nek Kanta József, az MTK irányítója, míg Garami József szakmai igazgató megérdemelt sikerről beszélt.

"Nagy nyomás alatt játszott a csapat, görcsösek voltunk. Ugyanakkor ez egy jó keret" - tette hozzá Urbányi István, az Újpest vezetőedzője.

"Intelligensebb játékvezetői megoldás kell ilyen helyzetben" - fogalmazott a büntetőről a szakvezető.

"Szeretek forradalmat csinálni, de a meccs előtt azt mondtam: ha nyerünk, és maradok, az nem forradalom, hanem szerencse" - zárta szavait a Sport TV-ben Urbányi István.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×