eur:
393.76
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Rázós kirándulás előtt a Real Madrid

Csendes hétvégére van kilátás az európai futballban: ezúttal nem a mérkőzések maguk jelentik a szenzációt. A bajnokságok legjobbjaira (a Real Madridot leszámítva) várhatóan könnyű feladat vár, szenzációt csak a botlásuk jelentene.

Minden valószínűsé szerint könnyű mérkőzések várnak a "nagy négyesre", legkevesebb kilenc helyezés választja el őket hétvégi ellenfelüktől. A Chelsea kristálytiszta favorit a a Sunderland ellen, függetlenül attól, hogy a Fekete Macskák, miután tönkreverte őket (1-7) az Everton legyűrték a Derbyt.

A Chelsea-ben Didier Drogba játéka több mint kétséges, ugyanakkor még nem biztos, hogy az elefántcsontparti támadó aláveti magát a közeli hetekben a térdműtétnek. Ha ugyanis most operáltatná meg magát, kénytelen lenne kihagyni a január-februári afrikai kontinensbajnokságot

A londoni Kékektől hiányzik majd Petr Cech, Michael Essien. Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho és az idényben még egyetlen percet sem játszott Michael Ballack is. Andrij Sevcsenko szerepel ugyan a keretben, de néhány brit lap értesülése szerint már nem sokáig - a Chelsea-nél egyre inkább hajlanak a kölcsönadására.

Ugyancsak hazai pályán szerepel majd a Manchester United, az utolsó helyen álló Derbyt fogadva. Még akkor is "fix egyes" a mérkőzés, ha nemrégiben a MU kikapott a még mindig csak a 17. helyen szerénykedő Boltonból. Gary Neville ismét megsérült, Paul Scholes sem játszhat - de kettejüket leszámítva minden kulcsember Sir Alex Ferguson rendelkezésére áll.

Az Arsenal továbbra is tartalékos: a Middlesbrough ellen Fabregas, Hleb, Diaby, Van Persie és Flamini is hiányozni fog. Arsene Wenger együttese a hét közben bajnoki mérkőzést játszott: 1-1-re végzett a Newcastle ellen, s így négypontos előnnyel vezet a bajnokságban.

Angol bajnokság, 16. forduló
Szombat
Aston Villa (7)-Portsmouth (6)
Manchester United (2)-Derby County (20)
Chelsea (3)-Sunderland (15)
Everton (9)-Fulham (14)
Newcastle United (11)-Birmingham City (12)
Reading (13)-Liverpool (4)
Vasárnap
Middlesbrough (18)-Arsenal (1)
Tottenham (16)-Manchester City (5)
Bolton (17)-Wigan (19)
Blackburn (8)-West Ham United (10)


Itáliába sem jut rangadó a hétvégére, a legérdekesebb összecsapásnak talán a Juventus és az Atalanta csatája ígérkezik. A Juve igyekszik az Inter és a Roma nyomába eredni, de nincs jó passzban - legutóbbi négy mérkőzéséből három döntetlenül végződött.

A bergamóiak ellen ugyanakkor 2001 februárja óta veretlen a Juve. Claudio Ranieri látványos támadójáték ígér: Nedved, Del Piero, Trezeguet és Iaquinta is a kezdő csapatban lesz. Hiányzik majd ellenben a sérült Camoranesi.

Az Internek nem jelenthet gondot az A liga döntetlen-specialistája, a 14 mérkőzéséből kilencen "ikszre" végző Torino. Roberto Mancini még mindig nem állítja a kezdő csapatba Marco Materazzit, ami azt is jelenti egyben, a legjobb olasz klub ezúttal is olasz játékos nélkül, ellenben nyolc dél-amerikai játékossal kezd majd. (A további három a svéd Ibrahimovic, a román Chivu és a szerb Sztankovics.)

Az AS Roma a Livorno pályáján szerepel - az ellenfél még sohasem tudta legyőzni A ligás mérkőzésen a Farkasokat. Aligha most szakad majd meg a sorozat, noha Marco Amelia, a Livorno kapusa nagyon szeretné bebizonyítani, jól tenné anyaegyesülete, az AS Roma, ha visszavenné.

A Romában Mancini a jelek szerint kegyvesztett lett, Mirko Vucsinicsnak ellenben annál jobban megy a sora: a montenegrói csatár marad a kezdő csapatban, Francesco Totti felépülése ellenére is.

A Milan nem lép pályára a fordulóban, miután a gárda már Japánban próbál akklimatizálódni a már megkezdődött klubvilágbajnokságra.

Olasz bajnokság, 15. forduló
Szombat
Lazio (15)-Catania (10)
Palermo (11)-Fiorentina (5)
Vasárnap
Inter (1)-Torino (12)
Livorno (16)-AS Roma (2)
Juventus (3)-Atalanta (6)
Udinese (4)-Sampdoria (7)
Genoa (14)-Siena (17)
Empoli (20)-Cagliari (18)
Napoli (9)-Parma (13)
Január 30.
Reggina (19)-Milan (8)


Nehéz mérkőzés előtt áll a Real Madrid: évtizedek óta minden szezonban a bilbaói az egyik legrázósabb kirándulása. Most ráadásul nincs igazán jó formában Bernd Schuster együttese, az idegenbeli mérkőzésein kifejezetten gyengén szerepel tavaszi önmagához képest.

Baptista marad a csapatban, s minden bizonnyal Guti is visszatér, miután lejárt az eltiltása. Higuain ellenben csak kispados lesz, miként Metzelder is. Heintze sérült. Cannavaro mellett Pepe lesz a másik középső védő, aki arról beszélt az AS-nek adott interjújában, hogy a megszokottnál többet kell beszélni egymás közt a Madrid védőinek, mert kevesen védekeznek, s nagyon össze kell hangolniuk a játékukat.

A Barcelona vasárnap este, a forduló zárómérkőzését játssza a Deportivo ellen. Samuel Eto'o játékra kész, sőt, miután Thierry Henry sérült, kezd is. Ronaldinho személye továbbra is rengeteg témát ad a lapoknak, akad olyan orgánum, amelyik szerint a brazil már januárban távozna - nehéz elképzelni, hogy így is lesz. Frank Rijkaard ezúttal az előző idény csatársorát (Messi, Eto'o, Ronaldinho) küldi pályára.

Miután a Nou Campban lép pályára a csapat, csak a győzelem számára az elfogadható eredmény. A Barcelona, ebben az idényben, eddig minden hazai mérkőzését megnyerte.

Spanyol bajnokság, 15. forduló
Szombat
Osasuna (15)-Valencia (6)
Athletic Bilbao (11)-Real Madrid (1)
Vasárnap
Villarreal (3)-Betis (19)
Zaragoza (9)-Espanyol (5)
Racing (7)-RCD Mallorca (8)
Almería (12)-Valladolid (13)
Sevilla (14)-Murcia (16)
Levante (20)-Recreativo (17)
Atlético Madrid (4)-Getafe (10)
Barcelona (2)-Deportivo (18)


A Borussia Dortmund meglepően fölényes győzelmével kezdődött a forduló: a hat találot öt játékos érte el. A Bielefeld messzire került augusztusi-szeptemberi formájától.

A szombati mérkőzések közül Huszti Szabolcs Hannoverének mérkőzése emelkedik ki, amelyen a vendég a Werder Bremen lesz. Hajnal Tamás együttese, a Karlsruhe ezúttal újra idegenben, Bochumban lép pályára.

A Bayern Münchenre könnyű feladat vár: a Duisburg legyőzése aligha jelenthet gondot a listavezetőnek. Schweinsteiger nincs még olyan erőállapotban, hogy 90 percet játsszon, Lúcio eltiltott, Jansen és Altintop sérült. Sosa visszakerül a kezdő csapatba, Klose, Toni és Ribéry mellett Lukas Podolskinak továbbra sincs esélye.

Német bajnokság, 16. forduló
Péntek
Borussia Dortmund-Bielefeld 6-1
Szombat
Bayern München (1)-Duisburg (17)
Hannover (7)-Werder Bremen (2)
Hamburg (3)-Energie Cottbus (18)
Bochum (11)-Karlsruhe (5)
Frankfurt (10)-Schalke (6)
Stuttgart (8)-Wolfsburg (13)
Vasárnap
Bayer Leverkusen (4)-Hansa Rostock (15)
Nürnberg (16)-Hertha BSC (9)

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×