eur:
389.72
usd:
361.76
bux:
68439.02
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Thorpe attól fél, örökre rajta marad a dopping bélyege

Ian Thorpe, ötszörös olimpiai bajnok úszó úgy érzi, nevét sohasem tudja tisztázni a doppingvádak alól.

"Boldog voltam, amikor lezárult ez az ügy, de igazából ennek nem lett még vége, és soha nem is lesz" - mondta a már visszavonult ausztrál úszó, akiről márciusban egy francia lap írta azt, hogy egy tavaly májusban adott mintájában a normálisnál lényegesen magasabb tesztoszteron-, epitesztoszteron- és luteinszintet mutattak ki.

Az esetet az Ausztrál Doppingellenes Hatóság (ASADA) is vizsgálta, de a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) nem indított eljárást Ian Thorpe ellen. Cornel Marculescu, a FINA igazgatója november elején azt mondta: nem áll rendelkezésre elég bizonyíték az úszó ellen egy fegyelmi eljárás megkezdéséhez.

Ian Thorpe megkönnyebbülve vette tudomásul, hogy az eset véget ért, de úgy érzi, hírnevét sohasem tisztázhatja teljesen.

"A nevemet örökké elhomályosítja ez az eset, külföldön még jobban, mint itthon. Ez valami olyan, amit együtt kell élnem" - hangsúlyozta 25 éves, tizenegyszeres világ- és ötszörös olimpiai bajnok úszó.

Thorpe némileg szomorú amiatt, hogy nem vehet részt a jövő évi pekingi olimpián, de kiemelte: nem bánta meg, hogy tavaly a visszavonulás mellett döntött. "Boldog és elégedett vagyok azzal, amivel jelenleg foglalkozom, és azzal, ahol az életem most tart."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×