eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Talmácsi Gábor kényszerpihenőn

Sporttörténelmet írhat vasárnap Talmácsi Gábor, ha megnyeri a 125 köbcentisek küzdelmeit a gyorsasági motoros világbajnokságban. A szezonzáró Valenciai Nagydíj előtt a magyar versenyző 10 ponttal előzi meg a spanyol Hector Faubelt, és ha dobogóra kerül, akkor csapattársa eredményétől függetlenül világbajnok lesz.

"Mióta hazajöttünk Malajziából, arra kényszerítem Gábort, hogy pihenjen" - mondta el az InfoRádióban a motorversenyző menedzsere, hozzátéve: védence bármit csinálhat, de a motorozásról nem beszélhet.

Stefano Favaro szerint ez egy olyan megoldás, ami lelkileg és pszichikailag csak segíthet a magyar versenyzőnek. "Természetesen kisebb edzések vannak, de semmi különleges dolgot nem csinál" - tette hozzá a menedzser.

A győztes Malajziai Nagydíj után sem változott semmi, nem nyugodtak meg - mondta Stefano Favaro, bár azt elismerte, hogy az első hely hatalmas lelki és pszichikai pluszt jelentett Talmácsi Gábornak.

"A pontok szempontjából nincsen különösebb jelentősége, hiszen mindenképpen megpróbálunk győzni a valenciai versenyen" - jelentette ki Talmácsi Gábor menedzsere.

A helyzet természetesen nem egyszerű: a világbajnoki címért folytatott versenyben Talmácsi Gábor egyetlen riválisának számító Hector Faubel spanyol, ugyanabban a spanyol csapatban versenyeznek, a mezőny is tele van spanyol motorosokkal, ráadásul a futam is Spanyolországban lesz.

"Gábor szempontjából mindez nem befolyásolja nagyon a kialakult helyzetet. Szerintem nem biztos, hogy Faubelnek előnyt jelent ilyen körülmények között versenyezni. Nekünk csak magunkkal kell foglalkoznunk. Talmácsi Gáboron nem lesz nagy nyomás, mert amikor rajta van a sisak és a versenyre koncentrál, akkor alig hallja és látja, hogy mi történik körülötte" - vélekedett Stefano Favaro.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×