eur:
388.94
usd:
363.4
bux:
68124.38
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ukrán, cseh, román és orosz csapat is lesz a Bajnokok Ligájában

A hat brazillal felálló, török Fenerbahce szolgáltatta a BL-selejtezők harmadik körének legnagyobb meglepetését azzal, hogy idegenben is legyőzte az Anderlechtet. Az Ajax kettős vereséggel esett ki a cseh Slavia ellen.

A törökök Mateja Kezsman és a brazil Alex góljával simán nyertek Brüsszelben, s kettős győzelemmel léptek tovább. Az Anderlechtben Juhász Roland végig játszott, a lila-fehérek az UEFA-kupában folytathatják a nemzetközi szereplést.

Ugyancsak kettős győzelmet aratott a cseh Slavia az Ajax ellen. A prágaiak az amszterdami 1-0 után ezúttal 2-1-re nyertek, mindkét góljukat Vlcek lőtte.

Az ukrán Sahtar Doneck négy perccel a találkozó lefújása előtt még kiesésre állt vezetése ellenére is az osztrák Red Bulls Salzburg ellen. A csereként beállt, brazil Brandao gólja azonban meghozta a továbbjutást a nyáron rendkívüli összegért megerősített donyeckieknek. Bodnár László együttese ugyancsak az UEFA-kupa résztvevői közé került.

Simább volt az útja a másik ukrán élcsapatnak, a Dinamo Kijevnek, amely a hajrában szerzett két góllal, 3-0-ra megverte a bosnyák FK Szarajevót.

Még kedden a Lazio (a hazai 1-1 után) idegenben harcolta ki a továbbjutást a Dinamo Bucuresti ellen. Az egykori belügyi csapat búcsúja ellenére is lesz román együttes a főtáblán: a Steaua, Zaharia és Neaga góljával kiejtette a fehérorosz BATE Boriszovot.

A legnagyobb csatát az orosz Szpartak és a skót Celtic összecsapása hozta. A moszkvai 1-1 után a glasgow-i mérkőzés is ugyanazzal az eredménnyel ért véget. A BL-szereplés jogát tizenegyes-párbajban döntötték el. Előbb a skótok legtechnikásabb játékosa (a japán Nakamura), majd az oroszoké (Tyitov) hibázott.

A zöld-fehérek közül a későbbiekben már senki sem hibázott, Makszim Kalinyicsenko ellenben a tizedik lövést elhibázta. A mérkőzés hőse a Celtic lengyel kapusa, a két tizenegyest kivédő Artur Boruc volt.

Bajnokok Ligája-selejtező, harmadik kör
Elfsborg-Valencia 1-2 (összesítésben 1-5)
Köbenhavn-Benfica 0-1 (összesítésben 1-3)
Anderlecht-Fenerbahce 0-2 (összesítésben 0-3)
D. Zagreb-Werder Bremen 2-3 (összesítésben 3-5)
Steaua-BATE 2-0 (összesítésben 4-2)
Slavia Praha-Ajax 2-1 (összesítésben 3-1)
Besiktas-FC Zürich 2-0 (összesítésben 3-1)
Arsenal-Sparta Praha 3-0 (összesítésben 5-0)
Dinamo Kijev-FK Szarajevo 3-0 (összesítésben 4-0)
Sahtar-Red Bull Salzburg 3-1 (összesítésben 3-2)
Rosenborg-Tampere 5-0 (összesítésben 1-5)
Celtic-Szpartak M. 1-1, t: 4-3 (összesítésben 2-2, t: 4-3)
Dinamo Buc.-Lazio 1-3 (összesítésben 2-4)
Crvena Zvezda-Rangers 0-0 (összesítésben 0-1)
Liverpool-Toulouse 4-0 (összesítésben 5-0)
Az AEK Athén-Sevilla mérkőzést hétfőre halasztották, az első találkozót a spanyol csapat 2-0-ra megnyerte.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×