eur:
394.33
usd:
354.03
bux:
72756.67
2024. szeptember 18. szerda Diána

Meghalt a 22 éves focista

Huszonkét éves korában elhunyt Antonio Puerta, az UEFA Kupa-győztes FC Sevilla labdarúgója, aki a Getafe elleni, hazai bajnoki mérkőzésen vesztette el az eszméletét.

Puerta szombaton, a spanyol bajnokság első fordulójában, a Getafe elleni mérkőzés közben szívrohamot kapott. Csapattársai azonnal segítségére siettek, hogy megakadályozzák, hogy lenyelje a nyelvét.

Puerta nem sokkal később magához tért, és segítséggel ugyan, de a saját lábán hagyta el a pályát, ám az öltözőben ismét elájult, és a szíve is megállt. A sikeres újraélesztést követően, azonnal a sevillai Virgen del Rocío kórházba szállították, ahol kétszer ismét újra kellett éleszteni, de végül stabilizálták az állapotát.

Három napon keresztül a kórház intenzív osztályán mesterségesen kómában tartották, géppel lélegeztették. Az állapotáról folyamatosan beszámoló spanyol sportlapok egyetlen egyszer, hétfő délelőtt számolhattak be némi javulásról, egyébként állapotát mindvégig nagyon súlyosnak, sőt kritikusnak ítélték.

Az orvosok mind ez idáig nem tudták megállapítani, valójában mi okozta a tragédiát. Korábban is előfordult már, hogy Puerta elveszítette az eszméletét, de az alapos kivizsgáláson átesett játékosnál akkor nem találtak semmi rendellenességet.

Klubja, a Sevilla közben elutazott Athénbe, az AEK elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre. A játékostársak azonban többször is hangsúlyozták, minden gondolatuk életveszélyben lévő barátjuké.
A Marca kedd délután 16 óra 28 perckor jelentette: Antonio Puerta meghalt.

Antonio José Puerta Pérez 1984. november 26-án született Sevillában. A város manapság első számú klubjának a nevelése, a Sevilla B-ből került fel az első csapatba.

2004. március 21. óta szerepelt a Primera Divisiónban, szerepet kapott a klub mind az öt kupagyőztes csapatában: a két UEFA-kupa-győztes gárdában, az európai Szuperkupa-győztes alakulatban, a Spanyol Kupa-győztes együttesben és nemrégiben a Spanyol Szuperkupa-győztes csapatban.

Ötvenöt élvonalbeli bajnoki mérkőzésén öt gólt szerzett. Fájdalmasan rövid élete leghíresebb gólja, a Schalke ellen, 2006 tavaszán, 100 éves története első nemzetközi kupadöntőjéhez segítette a Sevillát.


A legutóbbi UEFA-kupa-döntőben, az Espanyol ellen ő lőtte be a tizenegyes-párbaj utolsó gólját.



Huszonkét éves korára befutott, ünnepelt futballista lett. Egyszer - tavaly októberben, a svédek ellen - szerepelt a spanyol A válogatottban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Árvízhelyzet a Dunakanyarban és a fővárosban: elfogyott a római-partiak türelme

Árvízhelyzet a Dunakanyarban és a fővárosban: elfogyott a római-partiak türelme

A Dunakanyar több településén, Budapesten pedig a Római-parton és a Margit-szigeten megfeszített munkával készülnek a dunai árhullám hétvégi tetőzésére. Az egyik III. kerületi civil szervezet árvízvédelmi védmű megépítését követeli a Fővárosi Önkormányzattól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 18. 11:30
×
×
×
×