eur:
389.69
usd:
363.3
bux:
68091.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Dopping: örökös eltiltást követel az olasz kerekeslegenda

Örökös eltiltást követel a doppingvétségen ért versenyzőknek Francesco Moser, az olaszok legendás kerékpárosa.

"Aki lebukik, keressen magának másik foglalkozást. A mostani ellenőrzés sajnos nem félemlíti meg a csalókat, mert ha tudnák, hogy biztosan lelepleződnek, akkor másként viselkednének. Az ilyeneket el kell távolítani a sportágból, mivel csapataiknak és tiszta társaiknak is ártanak" - hangoztatta az 56 éves klasszis.

Az 1984-ben Giro d'Italia-győztes Moser jelenleg a Profi Kerekesek Szövetségének(CPA) az elnöki tisztét tölti be. Az késztette megszólalásra, hogy a múlt vasárnap véget ért Tour de France-on szinte nem telt el nap anélkül, hogy doppingolás miatt lebukott volna egy versenyző.

Frenkl Róbert doppingszakértő az InfoRádió hétvégi Gólvonal című sportmagazinjában úgy vélekedett, a mezőny negyven százaléka próbálhatott ki tiltott szereket. Reménytelen, hogy megoldódjon a doppingháború, mert a doppingellenőrzés is nagy üzletté vált - tette hozzá a sportorvos.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×