eur:
389.67
usd:
363.15
bux:
68207.07
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Robinho a hátán cipel tíz másik brazilt - videókkal

A Copa América produkál különlegességeket. A braziloknál egyedül Robinho képes gólt szerezni, az argentinoknál Crespo megsérült, miközben tizenegyest lőtt, a venezuelaiak három mérkőzés után is veretlenek, s történetük során először, csoportelsőként jutottak a legjobb nyolc közé - s a negyeddöntőben megismétlődik kettő is a csoportmérkőzések közül. Az alapszakasz vége felé jár az idei esztendő legfontosabb, válogatottaknak kiírt tornája, a Copa América.

Szerdáról csütörtökre az előbb egymással gól nélküli döntetlent játszó Mexikó és Chile, majd az Ecuadort Robinho góljával 1-0-ra legyőző Brazília biztosította a helyét a legjobb nyolc között.

Bár a C csoportban még hátra van két találkozó (éjfél után Kolumbia az Egyesült Államokkal, majd Argentína Paraguayjal játszik), ezek már nem befolyásolják a továbbjutást. Venezuela, Uruguay, Peru, valamint Mexikó, Brazília és Chile mellett Argentína és Paraguay alkotja a negyeddöntő mezőnyét.

Az is eldőlt már, miután a brazilok csoportmásodikak lettek, hogy elkerülik az argentinokat - a két legerősebbnek vélt gárda csak a döntőben találkozhat egymással. Meglepő módon megismétlődik ellenben két csoporttalálkozó is: a brazilok ismét megmérkőznek a chileiekkel, míg Uruguay másodszor is pályára lép a házigazda venezuelaiakkal szemben.

Az eddigi játéknapok után a fő témát a brazilok önmagukhoz képest gyengébb szereplése, valamint az argentin és a paraguayi gárda remek játéka jelenti. Utóbbi kettő számára szükséges rossz a hajnali találkozó: mindkettő már továbbjutott. Alfio "Coco" Basile, az argentinok szövetségi kapitánya nyolc helyen tervezi megváltoztatni alapcsapatát - hadd játszanak a tartalékok is.

Dunga, a brazilok kapitánya rengeteg kritikát kap csapata gyenge támadójátéka miatt. Talán - beleértve Sebastiano Lazaroni 1990-ben az olaszországi világbajnokságon leszerepelt gárdáját - még sohasem mutatott brazil válogatott egy nagy tornán ilyen gyenge támadójátékot.

A kilencvenes évek nagyszerű válogatottjának vezéregyéniségéből, pragmatikus játékával az europanizált brazil válogatott szimbólumává lett csapatkapitányból lett szövetségi kapitány ugyan azt állítja, nem Robinhón múlik csapata eredményessége - ha a Real Madrid ifjú csillaga is lemondta volna a szereplést, talán tovább sem jut a csapat a csoportból.



A brazilok négy gólt szereztek a csoportmérkőzéses szakaszban, mindegyiket Robinho lőtte. Kettőt tizenegyesből lőtt, ezek közül az egyiket ráadásul ő maga harcolta ki. Az ötlettelenül, csekély hatásfokkal játszó brazilok számára egyetlen mentség kínálkozik, egy összeállítás. Dida - Cafu, Lúcio, Edmilson, Roberto Carlos - Juninho Pernambucano, Kaka, Ronaldinho, Zé Roberto - Ronaldo, Adriano. Ebből a tizenegyből, különböző okok miatt bár, de senki sincs ott a tornán.

A negyeddöntő párosítása
Július 7.: Chile-Brazília (19-es mérkőzés), Venezuela-Uruguay (20.)
Július 8.: Mexikó-Argentína/Paraguay (21.), Argentína/Paraguay-Peru

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig a tőzsdei mozgásokat illeti, Európában mérsékelt emelkedéssel indult a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×