eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

A célkeresztben egy még mindig ifjú zseni

Véget ért az európai futballszezon, ám megkezdődött egy másik, legalább olyan izgalmas időszak: az átigazolásoké. A francia Thierry Henry a korábbi évek szappanopera-hosszúságú találgatásai után idén viszonylag simán igazolhat a Barcelonába. Az "új Henry" a spanyol Fernando Torres lehet, akiért némi túlzással fél Európa versenybe szállt.

Elsősorban angol klubok vetettek szemet az Atlético Madrid még mindig csak 23 éves csillagára, Fernando Torresre. A leglelkesebb az idei Bajnokok Ligája-döntős Liverpool volt, melynek spanyol menedzsere előszeretettel igazol honfitársakat.

A bajnoki harmadik Mersey-parti együttes ajánlata és az Atlético elvárt ár között azonban mintegy 8 millió fontos szakadék tátong. Rafa Benitez ezt eredetileg Luis Garciával "hidalta volna át", ám a madridiak nem lelkesednek az ötletért.

Nekik Crouch kell

Akármilyen meglepő, inkább az angol válogatott Peter Crouch kellene nekik. Javier Aguirre vezetőedző ugyanis nagy csodálója a langaléta csatárnak és úgy érzi, nagyszerűen be tudná építeni a csapatba.

Bár Rafa Benitez szeretné megtartani az angol válogatott támadót, nem kizárt, hogy a spanyol foci egyik legtehetségesebb játékosának tartott Torres leigazolása túl nagy kísértés lenne és ezért hajlandó lenne elengedni Peter Crouch-ot.

Beindult a Manchester United is

Más kérdés, hogy nincs kizárva: a Liverpool szakvezetőjének eme vívódása pusztán elméleti marad, hiszen közben a bajnok Manchester United is úgy döntött: szüksége lenne még egy klasszis csatárra Wayne Rooney mellé.

Ennek érdekében 6 millió fontért hajlandó eladni az eredetileg támadó, ám a menedzser Sir Alex Ferguson által gyakran védekező középpályásként szerepeltetett Alan Smitht.

Érdeklődőben nincs hiány: az angol válogatott játékosért a Newcastle, a Portsmouth és a Middlesbrough is bejelentkezett, a hírek szerint utóbbi járhat sikerrel.

Áldozatot is kell hozni

Miután a Manchester United már eddig is sokat költött új játékosokra (az Old Traffordra költözik az angol válogatott Owen Hargreaves, és összesen 35 millió fontért a portugál Nani és a brazil Anderson), valószínűleg áldozatot is kell hozni a spanyol csatár megszerzése érdekében.

Az áldozat neve pedig a hírek szerint Giuseppe Rossi. A fiatal olasz játékos ára 8-10 millió font között mozoghat, ami az Alan Smithért kapott pénzzel együtt megkönnyítheti Fernando Torres megszerzését.

Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 21:02
×
×
×
×