eur:
389.77
usd:
365.16
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

EURO-2012: Lengyelországban fegyencek dolgoznának az építkezéseken

Lengyel elképzelések szerint fegyencek dolgoznának a 2012-es, Ukrajnával közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság stadionjainak, úthálózatának és szállodáinak építkezésein.

Pawel Nasilowski, a lengyelországi büntetés-végrehajtási intézeteket felügyelő testület helyettes vezetője elmondta, hogy egyelőre még csak egy tervről van szó, melyről kikérik az Európai Unió állásfoglalását.

Nasilowski úgy véli, a fegyencek foglalkoztatása illeszkedik az EU programjához, mert a börtönből szabadulók könnyebb társadalmi beilleszkedését segíti elő.

A szakember hozzátette: a lengyel építőipar komoly munkaerőhiánnyal küzd, mert nagyon sokan a kedvezőbb anyagi feltételek miatt külföldön vállalnak munkát. Becslése szerint az EU engedélye esetén közel 20 ezer fogva tartott dolgozhatna az építkezéseken.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×