eur:
389.33
usd:
361.73
bux:
67992.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A McLaren továbbra is a Ferrari előtt

A McLaren pilótái uralták a második szabadedzést az Egyesült Államok Forma-1-es Nagydíján. A Ferrari valamennyit faragott hátrányából.

A leggyorsabb ismét a címvédő spanyol Fernando Alonso volt. A kétszeres világbajnokot csapattársa, az éllovas angol Lewis Hamilton követte szűk 2 tizedmásodperces lemaardással.

A Ferrari a 3-4. helyet szerezte meg 3-4 tizedmásodperces hátránnyal. Ezúttal a brazil Felipe Massa jobb időt ért el a finn Kimi Raikkönennél.

A BMW első számú német versenyzője, Nick Heidfeld az ötödik lett, de a nap összesítésében befért a Ferrarik elé, Massáék ugyanis nem tudtak gyorsabbak lenni Heidfeld első szabadedzésen elért legjobbjánál. Maga a brazil azt mondta, hogy versenyképesebbnek érzi az autót, mint Montrealban, de abban már nem biztos, hogy vasárnap győzni is tudnak.

Figyelemre méltó, hogy Heidfeld mellett Alonso is az első gyakorláson ért el legjobb napi idejét, tehát az előnye az összesítésben így is csaknem 4 tizeddel volt gyorsabb Hamiltonnál, és több mint fél másodperccel a Ferrariknál.

Az utolsó második szabadedzést szombaton 16 órától rendezik. Az indianapolisi időmérő edzés szombaton, a futam pedig vasárnap 19 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×