eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Erről is lemaradt a Chelsea

Aranyérmes lett a Manchester United az angol labdarúgó-bajnokságban. Sir Alex Ferguson vezetőedző együttese azután lett első, hogy vasárnap kora este az elmúlt két idény legjobbja, a már biztosan ezüstérmes Chelsea csak 1-1-es döntetlent harcolt ki az Arsenal otthonában.

A tartalékosan felálló londoni együttesek presztízsmeccsén a hazaiak játszottak gólratörőbben, harcosságukat pedig a szünet előtt egy büntető koronázta. Baptista vette el a labdát a határozatlan Boulahrouztól, aki a büntetőterületen belül hátulról buktatta a brazilt. A játékvezető piros lappal díjazta a megmozdulást, Gilberto Silva pedig magabiztosan értékesítette a megítélt 11-est.

A második félidő első felében az Arsenal óriási nyomás alá helyezte José Mourinho csapatát, de a második hazai gól csak nem akart megszületni, sőt a 70. percben a Chelsea egyenlített. A gólt Essien fejelte, aki a két gárda előző meccsén is eredményes volt. A középpályás más csapat ellen nem jutott gólig a Premier League mostani szezonjában.

Nem sokkal később Joe Cole is betalált, de a bíró lesre hivatkozva nem adta meg a gólt. A hajrában mindkét együttesnek volt nagy ziccere, hatalmas tempóban hajtották végig a játékosok az utolsó perceket, az eredmény nem változott.

Hét óra előtt néhány perccel Manchesterben örömünnep kezdődött, és Liverpoolban sem bánkódtak a döntetlen után. Rafael Benitez BL-döntős csapata jobb gólkülönbségének köszönhetően maradt az Arsenal előtt, a harmadik helyen.

A Chelsea az elbukott Bajnokok Ligája-elődöntő után öt nappal az angol bajnoki cím megszerzéséről is lecsúszott, így a Ligakupa mellé már csak az FA Kupát gyűjtheti be ebben a szezonban. Az ellenfél a Manchester United lesz.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×