eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Mindenki a 90. percben elért öngóllal nyerő Barcelona kezére játszott

Rendkívül sokat ér a Barcelona kiszenvedett hazai győzelme: a katalánok hónapok óta nem vezettek ilyen magabiztosan a spanyol bajnokságban. A második helyen álló Sevilla a Valencia elleni rangadón a Real Madrid szombati útját járta: kikapott.

A Ronaldinho nélkül játszó Barcelona sokáig nem találta meg a Mallorca szilárd védekezésének ellenszerét. A második félidőben a ritka ellentámadásaikban bízó vendégek ráadásul - némileg Victor Valdés hibájából - büntetőhöz is jutottak, ám a kapus jóvá tette vétkét, kivédte Jonas Gutierrez lövését.

A találkozó a 90. percben dőlt el: a Belletti, Xavi és Saviola becserélése után aktívabbá váló katalánoknak nagy szerencséje volt... Saviola közelről a kapufát találta el, a kipattanó labda pedig egy védő, Navarro (egykori Barça-játékos!) testéről saját hálójába pattant.

Az este másik fontos találkozóján a Valencia David Villa két góljával simán legyőzte a fáradt csapat benyomását keltő Sevillát. A vendégek Maresca révén büntetőt hibáztak - Villa a másik oldalon, hasonló helyzetben, nem hibázott.

Barcelona-Mallorca 1-0
Valencia-Sevilla 2-0


A spanyol élcsoport
1. Barcelona 59 pont
2. Sevilla 55 pont
3. Real Madrid 54 pont
4. Valencia 53 pont
5. Zaragoza 50 pont
6. Atlético Madrid 50 pont
Még nyolc forduló van hátra

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×