eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

"Pakold össze a holmidat és takarodj!"

Rendkívül nehéz helyzetbe került a törökök elleni hazai Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen elszenvedett 4-1-es vereség után a magyarokkal azonos csoportban szereplő címvédő görög labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Otto Rehhagel, akinek távozását követeli a helyi média.

"Rehhagel Mercedesét ki kell vonni a forgalomból" - írta a Sporttime arra utalva, hogy egy szponzor jóvoltából a német szakember ezzel az autóval közlekedik a görög fővárosban.

"Ész és szív nélkül játszottunk" - olvasható a Kathimeriniben, míg a To Wima cikkírója "Tragédia Pireuszban" címmel számolt be a mérkőzésről.

Takarodó a betliző kapusnak

Az Athlitiki a két potyagólt kapó Antonisz Nikopolidiszt, a 2004-es Eb egyik hősét bírálta: "pakold össze a holmidat és takarodj!" - üzente az újság a hálóőrnek.

"A fiúk el vannak keseredve, de nem szabad feladni, még semmi sincs veszve" - mondta Rehhagel.

A görög válogatott négy mérkőzésen kilenc pontot gyűjtött, a törökök ugyanennyi találkozón a maximális tizenkét pontot szereztek. A lapok szerint ha a csapat nem nyer szerdán Máltán, akkor Rehhagel nem marad tovább a válogatott élén.

Hozsannázó török lapok

A török média természetesen ünnepelt: "Büszke vagyok arra, hogy töröknek születtem" - olvasható a Fotomac című lapban.

A televízióban a sporthírek így kezdődött: "leigáztuk és elfoglaltuk Athént", a találkozó összefoglalójában pedig az hangzott el: "legyőztük az Európa-bajnokot, ami fantasztikus siker, de még nagyobb öröm, hogy hatalmas pofont adtunk a hellénizmusnak".Kínos góltalanság

Anglia Izraelben játszott gólnélküli döntetlent, így érthető módon a szigetországi sajtó nem kímélte Seve McClaren szövetségi kapitányt és együttesét.

"Wayne Rooney egész meccsen háttal állt a kapunak, esélye sem volt helyzetbe kerülni. Egyetlen emlékezetes megmozdulása az volt, amikor lökdösődést kezdeményezett, amiért sárga lapot kapott" - írta a Sun.

McClaren: gyenge mérleg

"Minél tovább marad McClaren, annál jobban lemaradunk a vetélytársaktól" - fogalmazott a Guardian.

Több lapban is megjelent, hogy McClaren kilenc hónapja irányítja a nemzeti együttest, ennyi idő alatt mindössze egy meccset nyert meg a válogatott, tavaly szeptemberben győzte le 1-0-ra Macedóniát.

Az angolok szerdán Andorrával találkoznak és médiaértesülések szerint csak egy nagy különbségű győzelem mentheti meg a kapitányt.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×