eur:
388.8
usd:
361.6
bux:
68723.98
2024. május 8. szerda Mihály

Abramovicsnak most Rijkaard kell

Továbbra sincs béke a Chelsea-nél. Roman Abramovics, a klubtulajdonos továbbra is várja a hajójára José Mourinhót, a csapat vezetőedzőjét, de a tekintélyes Independent szerint immár az sem biztos, hogy a sikeres menetelés ellenére a portugál edző legalább a szezon végéig maradhat. A londoni napilap szerint Frank Rijkaard, a Barcelona edzője a legújabb utódjelölt - de a Chelsea még további négy edzővel is tartja a kapcsolatot.

Kiszivárgott, hogy a Chelsea tulajdonosa a 44 éves Frank Rijkaardot szeretné a következő idényben a csapat kispadján látni.

A holland edző ugyan korábban azt tervezte, hogy pihen egy kicsit, ha szakít a Barcelonával, de egy ilyen ajánlatra aligha mondana nemet.

Az előbb a Milannal, majd az Ajaxszal is Bajnokok Ligáját nyert, pályafutása során játékosként összesen nyolc nemzetközi kupagyőzelmet szerzett, Európa-bajnok futballista tökéletesen megfelel Abramovics kívánalmainak.

Az orosz milliárdos ugyanis olyan edzőt akar a Chelsea élén látni, aki látványos támadófutballt játszat a csapatával, és aki játékosként is sikeres volt.

Abramovicsot nem foglalkoztatja különösebben, hogy Mourinho elküldése esetén a portugálnak ki kellene fizetni 15,6 millió fontot, azaz körülbelül 6,2 milliárd forintot.

Ennél lényegesen nagyobb összegeket fordított minden esztendőben játékosvásárlásra.

Most úgy gondolja, a keret nem rossz - noha kellene venni legalább két védőt -, és beleférne a költségvetésbe Mourinho elküldése.

Rijkaard mellett szól az is, hogy sokkal kezelhetőbb - elegánsabban mondva sokkal inkább együttműködésre kész -, mint Mourinho.

A portugál semmiféle beleszólást nem engedett a szakmai munkába (tegyük hozzá, döntései többsége eddig őt igazolta), és látványosan negligálja a klubon belül nyilvánvalóan létező másik érdekcsoport elképzeléseit.

Nyílt titok, hogy a londoni "Kékeknél" Mourinho az egyik, az általa hozott, elsősorban portugálokból álló szakmai stáb alkotta tábor vezére, a másiké Frank Arnesen, a klub holland sportigazgatója.

Utóbbi mögött az orosz-holland lobbi áll - nem lényegtelen, hogy Abramovics bizalmát inkább őt élvezik.

Mourinho, bármennyire is igyekszik Peter Kenyon, az ügyvezető békét teremteni a felek között, minden alkalmat megragad arra, hogy negligálja az Abramovicstól induló, Arnesenéken keresztül érkező utasításokat.

Így például, a játékos-igazolásoknál nemet mondott az Abramovics pénzéből megvett, és egyébként a holland PSV-ben játszó brazil válogatott, Alex átszerződtetésére.

Mourinho figyelmen kívül hagyta Abramovicsnak azt a kérését, hogy külön szakember segítse Andrij Sevcsenko beilleszkedését. Az edző szerint az ukrán csatárnak nem külön edzőre, vagy pszichológusra, hanem több edzésmunkára volt szüksége.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön
Kis-Benedek József az Arénában

"A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön"

Az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár arról is beszélt, hogy meglátása szerint a közel-keleti konfliktus esetében nagyobb az eszkaláció veszélye, mint Ukrajnából. Szerinte szinte lehetetlen kiszűrni azt, hogy Rafah városában ki a Hamász harcosa és ki nem az, emiatt is lassú az ottani helyzet megoldása és rosszat sejtet az izraeli sietség.

Érkezik a kínai elnök, óriási lezárások jönnek – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kiderült, mi lesz az üzemanyagárakkal -  Így reagál a Mol árfolyama!

Kiderült, mi lesz az üzemanyagárakkal - Így reagál a Mol árfolyama!

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő, ami elsősorban az OTP eséséből adódik. A hazai nagypapírok közül már csak a Mol van pluszban, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 8. 15:43
×
×
×
×