eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Roman Abramovics a hajójára rendelte Mourinhót

Ha valahol, hát a Chelsea-nél igazán jól mehetnének az ügyek, béke honolhatna. Nincs még egy klub Európában, amely ebben a szezonban megnyert már a hazai porondon egy trófeát, s további három sorozatban még harcol a győzelemért. Ám a Stamford Bridge-en egyáltalán nincs nyugalom...

Részben azért forr a levegő a Chelsea-nél, mert az orosz tulajdonos, Roman Abramovics telhetetlen. Mondhatja, persze, bárki - nem is biztos, hogy nincs igaza -, hogy annyi pénzért, amennyit ő 2003 nyara óta beleölt a klubba, lehet telhetetlen.

Ne kezdjünk számháborúba, legyen most annyi elég: körülbelül 500 millió fontot, azaz mintegy 200 milliárd forintot pumpált a Chelsea-be.

Nem törődött a kalkulált, de mégis csak óriási veszteséggel - még örült is, hogy 2006 nyarára az előző esztendő vesztesége "csak" 80,2 millió font lett. Ez az összeg körülbelül annyi, mint a magyar NB I csapatainak költségvetése - tíz esztendőre.

Roman Abramovics a pénzéért cserébe eredményeket akart - de valójában nem ezért különbözött össze José Mourinhóval, a Special One-nak, Különlegesnek becézett vezetőedzővel.

Mourinho valóban különleges - ha úgy tetszik, különlegesen sikeres. Még csak a harmadik szezonjánál tart a Stamford Bridge-en, de már négy trófeát is megnyert: kétszer lett bajnok, kétszer pedig a Ligakupa győztese.

Nagy eredmény volt például, a bajnoki elsőség megismétlése: az elmúlt hetven évben a Chelsea lett az első londoni klub, amelyik meg tudta védeni angol bajnoki címét.José Mourinho és Roman Abramovics azonban a sikerek ellenére is elhidegültek egymástól. A tulajdonos, aki korábban szinte minden megnyert mérkőzés után bent járt a csapat öltözőjében, január óta alig járt Chelsea-meccsen.

A Ligakupa-győzelmet követően sem ment le az öltözőbe, hétfőn pedig éppen Moszkvában járt, miközben a csapat az idény egyik legértékesebb idegenbeli győzelmét elérve bejutott a Szövetségi Kupa elődöntőjébe a Tottenham pályáján.

Lehet, hogy Abramovics mostanában a válások korszakát éli - hiszen éppen a napokban vált el öt gyermeke édesanyjától, Irinától. Ám ha az a kapcsolat menthetetlen is, Mourinhóval még nincs minden veszve.

Még akkor sem, ha a katolikus Mourinho ironikusan Mindenhatónak szokta volt nevezni Abramovicsot - nyilvánvaló, hogy ez a titulus az ő szótárában az orosz milliomoson kívül csak Istennek jár.

A Chelsea életét jól ismerők azt állítják, játékosai jobban ragaszkodnak a maradásához, mint ő maga a Chelsea-hez. Frank Lampard, például, a napokban kijelentette, hogy legszívesebben maradna, ám barátai szerint, ha a portugál edző esetleg Spanyolországba szerződne, lehet, hogy egyik kedvenc játékosa követné.

Az is lehet, hogy John Terry sem állna pénzügyi vitában új szerződése kapcsán, ha az általa Josénak hívott edző biztosan maradna.

Talán ezt érezte meg Abramovics is, aki jövő hétfőn, valószínűleg az egyik hajóján, fogadja majd Mourinhót, hogy a tengerbe dobják a csatabárdot. A Különleges azt üzente, most, vagy soha. Mert utána már túl sűrű lesz a program a találkozókra...

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×