INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Magyar éremeső a Margitszigeten - képgaléria!

Infostart / InfoRádió
Három magyar éremnek örülhettek a szurkolók szerdán a margitszigeti úszó Európa-bajnokságon. Cseh László aranyérmet nyert 200 méteres vegyesúszásban, Kerékjártó Tamás a harmadik helyet szerezte meg ugyanebben a számban. Szintén bronzéremnek örülhetett Kovács Ágnes a 100 méteres mellúszás döntője után.

Az olimpiai bronzérmes és világbajnok Cseh László harmadik Európa-bajnoki címét szerezte a 200 méteres vegyesúszásban. Cseh a döntőben végig magabiztosan úszott, egy pillanatig sem volt kétséges a győzelme.

Ugyanebben a számban Kerékjártó Tamás - az olasz Alessio Bogiatto mögött mindössze 3 századmásodperccel lemaradva - a harmadik helyen végzett.

Kovács Ági elégedett

Az olimpiai, kétszeres világ-, és hétszeres Európa-bajnok Kovács Ágnes ugyancsak bronzérmes lett 100 mellen, köszönhetően kiváló hajrájának. Sikeres után az InfoRádiónak nyilatkozott. (Kattintson a képre!)

Megkönnyebbült az éremszerzéssel?

Mindenképpen, hiszen már évek óta nem sikerült érmet nyernem világversenyen. A közönségnek nagyon köszönöm a biztatást, hiszen a szurkolásuknak köszönhetően értem be harmadikként. A célba érkezésem nagyon jól jött ki, csak centiken múlott, hogy én lettem a harmadik. De most végre itthon összejött az, ami hosszú éveken át másnak sikerült.

Megtörte az átkot, mert az első érmet maga szerezte meg.

Igen, most az atlantai olimpia jut az eszembe, mert ott is ez volt. A magyar csapatnak nem úgy sikerült az elején, majd én bronzot nyertem 200-on, és utána jött az első arany is. Most is nagyon örülök Cseh Laci aranyának.

Meglesz a második érem 200 mellen?

Remélem, bár ez már másodlagos. Egy megvan, ez volt a cél, ha így most hazamegyek, akkor ez is jó.

Érezte, hogy ilyen jó formában lesz?

Éreztem, de tudtam, hogy nagyon szoros lesz a verseny. Centiken múlott minden, de ez a hazai pálya előnye.

Kapcsolódó hang

Interjú Kovács Ágnessel
 


A címlapról ajánljuk