eur:
395.16
usd:
365.12
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár

Scolari: van egy álmunk

Luis Felipe Scolari történelmet készül írni. Portugália brazil szövetségi kapitánya lehet az első ember, aki két országgal is labdarúgó-világbajnokságot nyer, ehhez előbb azonban meg kell törnie csapata franciákkal szembeni negatív szériáját a szerda esti elődöntőben.

Portugáliának csak negatív emlékei vannak a nagy tornákról a franciákkal kapcsolatban, két Európa-bajnoki elődöntőt is veszítettek velük szemben, így az álmok valóra váltásához Figoéknak meg kell törniük ezt a negatív szériát.

Scolari úgy véli, ez egyáltalán nem lehetetlen: "Igaz, hogy történelmileg hátrányban vagyunk Franciaországgal szemben, de ez nem jelent semmit. Ez nagyon kevéssé befolyásolja a játékosokat."

A portugálok edzője úgy véli, hogy a nyomás a franciákra nehezedik: "A franciák a favoritok, hiszen ők nyertek számos címet a múltban. Nekünk viszont esélyünk van arra, hogy történelmet írjunk - a favoritok nem mindig nyernek".

A Felipao becenevű mester persze nagyon is tisztában van a franciák képességeivel: "Háttérstábunk figyelte a franciák játékát, és azt mondhatjuk, hogy velük a lehető legkellemetlenebb ellenfelet kaptuk az elődöntőben. Nagyon szervezett csapat, nagyon sok technikás játékossal, és kiváló a csapategységük is".

A francia játékmesterre külön is kitért a szövetségi kapitány: "Úgy játszunk majd, mint máskor, de Zidane-t különösen tiszteljük. Vele rendkívül óvatosnak kell lennünk, hiszen ő a másodperc töredéke alatt el tud dönteni egy mérkőzést".

Elérhető álmok

A "Nagy Phil"-nek is nevezett kapitány ezzel együtt már az elődöntő utánra tekint: "A vébé előtt azt mondtam a játékosaimnak, hogy legalább az elődöntőig szeretnék velük eljutni. Most már a világbajnoki címről álmodunk, és azt hiszem, el is érhetjük ezt, mert az elődöntő után már csak egy mérkőzést kell nyerni hozzá."

Scolari elmondta azt is, hogy Figo és Christiano Ronaldo is sérüléssel bajlódik, a csapatkapitány hétfőn csak könnyített edzésen vehetett részt. Kettejük közük Christiano Ronaldónak van nagyobb esélye arra, hogy játszhasson a franciák ellen.

A portugálok gondjait enyhíti, hogy Costinha és Deco letöltötte eltiltását, így játszhatnak az elődöntőben.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor került - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×