INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

"Õrült mérkőzés volt!"

Infostart / InfoRádió
A németországi világbajnokság egyik legkeményebb mérkőzését játszotta vasárnap este Portugália és Hollandia. A 16 sárga lapot és 4 kiállítást hozó nyolcaddöntőt végül a portugálok nyerték - összeállításunkban a játékosok reakcióit olvashatják.

A mérkőzés emberének választott portugál Maniche: Ellentétben azzal, amit rólam beszélnek, jó formában vagyok. Mindennél fontosabb, hogy a csapat is, tehát nem csak Maniche játszott jól. A keretnek jár az elismerés, mindannyian barátok vagyunk és elszántságunk miatt mindent megérdemlünk. Anglia ellen meglehetősen nehéz mérkőzésre számítok, mert nagyon jól menedzselt, kitűnő játékosaik vannak.

A kiállított Deco: Nagyon boldog vagyok, hogy továbbjutottunk, ugyanakkor szomorúvá tesz, hogy nem járulhatok hozzá a csapat játékához. Mindenesetre abban biztos vagyok, hogy bárki is helyettesít, jól játszik majd. Remélem minél hamarabb visszatérhetek a csapatba, mert az azt jelentené, hogy továbbjutunk Angliával szemben.

A mezőny egyik legjobbja, Miguel: Nagyon nehéz lesz megnyerni a világbajnokságot, de senki sem veheti el az álmainkat. Negyven évvel az angliai vébé után, minden adott ahhoz, hogy Portugália ismét csillogjon. Nagyon erős a csapatunk. Nehéz lesz, de győzni akarunk.

A hollandok szerint nyerniük kellett volna

A mérkőzés végén kiállított holland Giovanni van Bronckhorst: Õrült mérkőzés volt! Hatalmas erőfeszítést tettünk a győzelemért. Nagyon rossz érzés búcsúzni a vébétől, ráadásul úgy, hogy rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de mindegyik kimaradt. Nem voltunk szerencsések. A portugálok keményen védekeztek.

A 66. percben lecserélt Mark van Bommel: Boldogok voltunk, hogy eljutottunk a legjobb 16 közé, ugyanakkor a portugálok elleni meccset meg kellett volna nyernünk. Most játszottunk a legjobban a vébén és nem érdemeltünk vereséghet. Nagyobb gólhelyzeteink voltak, de nem sikerült kihasználni őket.

A végig a kispadon ücsörgő Ruud van Nistelrooy: Nagyon mérgesek és csalódottak vagyunk. Rengeteg helyzetünk volt, de ilyen a futball. Borzasztó érzés a kispadon ülni. Ebben a helyzetben egyszerre vagy szurkoló és játékos.

Blatter a bírónak adná a 17.-et


Felül a sötétség, alul a bűnbak
(fotó: fifaworldcup.com)

Abban egyetértenek a két csapat játékosai, szakvezetői, hogy Valentyin Ivanov bíró meglehetősen indiszponáltan vezette a mérkőzést. Ami az orosz sporttárs szempontjából ennél rosszabb hír, hasonlóképpen vélekedett Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke is.

"Tőlem ő kapna sárga lapot, miután négy játékost is kiállított ezen a mérkőzésen. Úgy gondolom, ezen a találkozón nem volt azonos szinten a játékosokkal" - szólt a meglehetősen szigorú vélemény.

Valentyin Ivanov a 16 sárga lappal beállította Antonio Jesús Lopez Nieto vb-rekordját, amelyet a spanyol bíró négy éve a Németország-Kamerun találkozón ért el, ugyanakkor a négy piros lappal már az élre ugrott a vébék históriás könyvében.

A címlapról ajánljuk