eur:
394.18
usd:
369.51
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Nyögvenyelős angol siker

A papírformának megfelelően, de a vártnál nehezebben jutott Anglia a legjobb 8 közé a németországi labdarúgó vébén. Az Ecuador elleni mérkőzés egyetlen gólját David Beckham szerezte szabadrúgásból.

A kezdés után nem sokkal csaknem 55 ezer, többségében angol szurkoló torkára fagyott a nóta, amikor Terry szinte kihagyhatatlan helyzetbe hozta Ecuadort.  A középső védő rosszul fejelt bele egy magas passzba, ami Carlo Tenorio elé pattant. A támadó egyedül vezette kapura a labdát. Lövésébe a védő Ashley Cole még belecsúszott, így lábszáráról a felső kapfára pattant a labda.

 

Kapkodott az esélyesebb angol csapat: a mezőnyben még ügyesen adogattak Lampardék, de vagy a lövések voltak pontatlanok, vagy az utolsó passzok nem értek célba. Az angolok inkább távoli lövésekkel szerették volna bevenni a dél-amerikai csapat kapuját, de Rooney, Beckham és Lampard is rosszul célzott.

 

A kiegyenlített első félidő után alapvetően a második játékrészben sem változott a meccs képe. Az angolok az egyetlen támadójukra építették a játékot, de Rooney-n még látszott a hosszú kihagyás.

 

 

Egy órai játék után Beckham végezhetett el egy szabadrúgást a kaputól 22 méterre. A világ talán legcsodálatosabb rugótechnikával megáldott játékosa mesterien csavart a jobb kapufa tövéhez. Mora hiába vetődött, a labda éppenhogy, de befért a kapuba.

 

A hátralévő félórában az angolok igazi antifocival rukkoltak elő: tartották a labdát, húzták az időt  és  elszórakozták a helyzeteiket.  Ebben különösen Lampard járt az élen:  az utolsó negyedóra elején Rooney mesteri beadását lőtte az égbe, pár perccel később pedig a kivetődő Mora mentett előle. Az utolsó percekben mindent megpróbált a dél-amerikai csapat, de ez csak arra volt elég, hogy az angolok tizenhatosánál tologassák a labdát.

 

 

{{keretes_cim}}

Sven-Göran Eriksson, az angol válogatott kapitánya: "Nem nyújtottuk azt a teljesítményt, amire képesek vagyunk, de bejutottunk a negyeddöntőbe."

Luis Fernando Suarez, az ecuadori válogatott kapitánya: "Nehéz mérkőzés volt, nagy taktikai csatát vívtunk, kevés helyzettel. Mai vereségünk ellenére elégedetten utazhatunk haza."

Anglia gyenge játékkal, David Beckham szabadrúgáslövő tudományának köszönhetően továbbjutott. Ahogy a mérkőzés kommentátora találóan megjegyezte: az elképzelhetetlen, hogy angolok egy vébén sorozatban öt mérkőzésen gyengélkedjenek. Négyen már túl vannak...

 

 

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×