eur:
395.65
usd:
372.03
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Németország mer nagyot álmodni

Egy ország álmodik a világbajnoki címről a szombati Németország-Svédország mérkőzés után, egyre hangosabb a szurkolói rigmus: Utazunk Berlinbe (a hazai rendezésű világbajnokság döntőjére)! Németországban hajnalig tartott az ünneplés a svédek ellen 2-0-ra megnyert müncheni nyolcaddöntő után.

A vasárnapi Bild úgy fogalmazott, hogy "Németország Poldinaise-t jár". A cím utalás a szombati mérkőzés hősének, a gyorsan két gólt szerző Lukas Podolskinak a becenevére ("Poldi"), illetve a polonéz táncra, és ezzel Podolski lengyel származására is.

A "Poldi hercegként" is emlegetett, a Köln csapatából a Bayern München együtteséhez átigazolt fiatal játékos a világbajnokságon csak nehezen lendült játékba, de a svédek ellen hamar feledtette az eddig gyengélkedést, és a szintén lengyel származású Miroslav Klose segítségével a müncheni mérkőzés kulcsemberévé vált.

Német csapat 14. alkalommal került be a legjobb nyolc közé világbajnokságon.

"Németország besüvít a negyeddöntőbe" - írta a Welt am Sonntag. A lap szerint Jürgen Klinsmann válogatottja - mindenekelőtt az első félidőben - a legjobb futballt játszotta német részről világbajnokságon az 1990-es bajnoki cím megszerzése óta.

Mások arra hívják fel a figyelmet, hogy a németeknek Klose és Podolski személyében ismét van klasszikus csatárduójuk, úgy ahogy 1990-ben is volt Olaszországban Klinsmann és (a kapitányi poszton) elődje Rudi Völler személyében.

A válogatott 1990-ben Argentínát győzte le a római döntőben, és szerezte meg a harmadik világbajnoki címet az NSZK-nak. 1986-ban Mexikóban is összecsapott a két együttes a döntőben, de akkor az argentinok örülhettek (3-2).

Argentína, a német válogatott legközelebbi ellenfele szombatoncsak hosszabbításban tudta búcsúztatni Mexikót. Az argentinok Rodrigueznek a tizenhatos sarkáról lőtt álomgóljával jutottak a negyeddöntőbe. A siker után Diego Maradona, a jobb napokat is látott argentin futballisten ismét dervistáncot járt lányával a lipcsei stadion tribünjén.

Az argentinok azonban nem csillogtak annyira, mint például a szerbek ellen (6-0), ám mint a Spiegel Online írta: a gyengébb teljesítmény sem jelenti azt, hogy Németország egyik napról a másikra esélyessé lépett elő.

A szakportál szerint újra és újra megmutatkoztak az argentinok lenyűgöző egyéni adottságai. Többnyire kis akciók voltak ezek, labdaemelgetések, kettős passzok kis területen, de a zseniális egyéni teljesítmények jelezték, hogy mire képes az együttes, ha még az összjáték sem akadozik.

Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány azonban vallja, hogy az argentin csapat verhető. Az elmúlt másfél évben Németország kétszer csapott össze Argentínával, és mindkét meccs döntetlenre végződött.

"Kétszer jártunk a győzelem közelében, most eljutottunk oda, hogy megtegyük a következő lépést, és megverjük Argentínát" - mondta a korábbi kritikák után már egyre többet dicsért német szakvezető.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×