eur:
393.85
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

A focivébé álomcsapata - csoportkör

Figo, Emerson, Terry, Ronaldinho, Messi: ők azok a sztárok, akik jó játékuk ellenére sem kerültek be a csoportkör álomcsapatába az InfoRádió sportrovatának értékelése szerint. Szombattól az egyenes kieséses szakasszal folytatódik a németországi labdarúgó-világbajnokság.

Az álomcsapat összeállítása a következő: Buffon - Miguel, Cannavaro, Juan, Lahm - Beckham, Vieira, Riquelme, Kaká - Torres, Klose.

 

Gianluigi Buffon (olasz):

kivédte a csehek "szemét", egyetlen ellenfél sem tudott gólt rúgni a Juventus kapusának. Igaz, Cristian Zaccardo az amerikaiak elleni meccsen mattolta őt, de a hátvéd góljáról Buffon nem tehetett.

 

Miguel Monteiro (portugál): a portugál védelem oszlopos tagja, az együttes eddig mindössze egy gólt kapott. A jobb oldali védő remekül cselez, és játéka igen magabiztos.

 

Fabio Cannavaro (olasz): a rutinos középhátvédet a Juventus bundabotránya sem zavarta meg, kitűnően irányította az olasz védelmet. Vezéregyénisége az E csoport első helyezettjének.

 

Juan (brazil): technikás, pontosan, megbízhatóan játszik, jól fogja össze csapata védelmét, amely mindössze egy gólt kapott eddig.

 

Philipp Lahm (német): a hazai rendezésű világbajnokság egyik legnagyobb sztárja. Messze kiemelkedik a németek védelméből, ráadásul rendkívül hatékonyan segíti a támadásokat, Costa Rica ellen pedig bombagólt szerzett.

 

David Beckham (angol): a gyengébben sikerült portugáliai Európa-bajnokság után újra az igazi arcát mutatja. Szinte minden beadása és pontrúgása hajszálpontos, így könnyen gólveszélyt teremt az aktuális ellenfél kapuja előtt. Hogy hány gólpasszt ad, az szinte mindig a csatárokon múlik.


Patrick Vieira (francia): hosszú évek óta a világ egyik legjobb védekező középpályása, aki korábbi durvaságait is levetkőzte,. Ráadásul remekül fejel: a dél-koreaiak ellen a gólvonalon túlra is jutott a labda, de a bíró ezt másképp látta. Togo ellen nemcsak hatékony szűrő volt, hanem góllal és gólpasszal segítette csapatát a sikerhez.

 

Juan Roman Riquelme (argentin): zseniálisan osztogatott a szerb-montenegróiak ellen, a világ egyik legjobb irányítója. Ha hasonlóan jól mozgatja csapatát az egyenes kieséses szakaszban, akkor a döntőbe jutás sem lesz meglepő Argentínától.

 

Kaká (brazil): mesteri góllal mutatkozott be a vébén, és a horvátok ellen 1-0-ra megnyert meccs óta is remekül játszik. Ezzel nem mellékesen tehermentesíti a brazil csapat másik zsenijét, Ronaldinhót.

 

Fernando Torres (spanyol): egyszerűen megállíthatatlan, eddig a világbajnokság egyik legjobbja. A csoportkörben három gólt szerzett, de valószínűleg nem itt áll meg.

 

Miroslav Klose (német): négy találatával vezeti a góllövőlistát. Születésnapján kettőt szerzett Costa Rica ellen, majd duplázott Ecuador ellen is.

 

Az alkalmi 11 élére Guus Hiddinket, az ausztrálok mesterét nevezte ki az InfoRádió sportrovata. A holland mester - a horvátokat és a japánokat megelőzve - a 16 közé vezette csapatát. Az ázsiai gárda ellen a csoportkör első fordulójában Hiddink mesteri cseréinek köszönhetően fordított Japán ellen.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×