eur:
370.76
usd:
344.49
bux:
46850.16
2023. június 1. csütörtök Tünde

Költözik a Japán Nagydíj

Idén még Szuzuka, a jövő évtől kezdve viszont már a Fudzsi lábánál található pálya ad otthont a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Japán Nagydíjának.

Erről a létesítmény főtulajdonosa, a Toyota számolt be közleményben. A felújítás után a Nemzetközi Automobil Szövetség hozzájárulását adta a rendezéshez, és Bernie Ecclestone, a Forma-1 első embere is rábólintott a váltásra.

A Tokiótól mintegy 300 km-re délnyugatra található szuzukai pálya tulajdonosának, a Hondának idén jár le a jelenleg még élő szerződése. A 2006-os Japán Nagydíjat október 8-án rendezik, a sorozat utolsó előtti versenyeként.

Az AFP francia hírügynökség szerint a Forma-1 aktív szereplőjeként versengő két cég a rendezést tekintve is nagy rivális, és hosszútávon az jelentené a megoldást mindkettőjük számára, ha két verseny lenne a szigetországban.

Erre akkor nyílhatna némi esély, ha a jelenlegi 18-ról 20-ra emelnék a futamok számát - 2008-ra ezt tervezik. Japán 1994-ben és 1995-ben volt házigazdája két futamnak egy világbajnoki idényen belül.

A Fuji Speedwayt 1966-ben avatták fel. Forma-1-es versenyt 1976-ban és 1977-ben rendeztek rajta. Szuzukában 1987-től szurkolhattak a pilótáknak a sportág rajongói.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Az amerikai képviselőház szerdán késő este megszavazta az adósságplafon felfüggesztéséről szóló törvényjavaslatot, és ezzel a szenátus elé terjesztette azt. A lépés óvatos optimizmust hozott a piacokra, az ázsiai tőzsdék jellemzően emelkedtek, és az európai börzéken is mérsékelt emelkedés látszott, és az USA-ban is javult a hangulat. A hazai részvénypiacon a magyar kormány tegnap este bejelentett lépéseire reagált a magyar tőzsde.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×