eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Költözik a Japán Nagydíj

Idén még Szuzuka, a jövő évtől kezdve viszont már a Fudzsi lábánál található pálya ad otthont a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Japán Nagydíjának.

Erről a létesítmény főtulajdonosa, a Toyota számolt be közleményben. A felújítás után a Nemzetközi Automobil Szövetség hozzájárulását adta a rendezéshez, és Bernie Ecclestone, a Forma-1 első embere is rábólintott a váltásra.

A Tokiótól mintegy 300 km-re délnyugatra található szuzukai pálya tulajdonosának, a Hondának idén jár le a jelenleg még élő szerződése. A 2006-os Japán Nagydíjat október 8-án rendezik, a sorozat utolsó előtti versenyeként.

Az AFP francia hírügynökség szerint a Forma-1 aktív szereplőjeként versengő két cég a rendezést tekintve is nagy rivális, és hosszútávon az jelentené a megoldást mindkettőjük számára, ha két verseny lenne a szigetországban.

Erre akkor nyílhatna némi esély, ha a jelenlegi 18-ról 20-ra emelnék a futamok számát - 2008-ra ezt tervezik. Japán 1994-ben és 1995-ben volt házigazdája két futamnak egy világbajnoki idényen belül.

A Fuji Speedwayt 1966-ben avatták fel. Forma-1-es versenyt 1976-ban és 1977-ben rendeztek rajta. Szuzukában 1987-től szurkolhattak a pilótáknak a sportág rajongói.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×