eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

A Pécs sem tudta megállítani a Dream Teamet

A Pécs barátságos meccsen 76-53-ra kikapott az Egyesült Államok női kosárlabda-válogatottjától. A tengerentúliak teljes sikerrel zárták magyarországi túrájukat.

A brazíliai világbajnokságra készülő tengerentúliak a hónap elején lebonyolított első európai túrájuk során, egyhetes soproni edzőtábor végén 95-78-ra legyőzték a Sopront, majd két nappal ezelőtt 93-67-re nyertek a magyar válogatott ellen Győrött.

A magyar bajnok és kupagyőztes baranyaiak két éve óriási erőbedobásra késztették a Dream Teamet, amely csak 67-59-re tudott felülkerekedni. Az akkori csatából hazai részről Branzova, Béres, Fegyverneky és Iványi, míg az ellenféltől Smith és Snow kapott szerepet most is.

Szokásukhoz híven kissé lassan lendültek bele a vendégek, ráadásul Vajda triplái is megfékezték őket. A betegségtől és sérülésektől sújtott pécsiek láthatóan könnyebben kerültek helyzetbe, és több lepattanóhoz jutottak, mint szerdán a nemzeti együttes, a nyitónegyed mégis a Beard vezette riválisé lett.

A második játékrészt ezúttal is nagyon meghajtotta Anne Donovan együttese, amely erőszakossága és fizikai adottságai révén rengeteg labdát szerzett, 3 és fél perc alatt mindössze 2 ponton tartva a magyar bajnokot. A félidőben 27:38 volt az állás.

A fordulás után tovább nőtt a különbség, ugyanis az Egyesült Államok legjobbjai szinte minden akcióból betaláltak, míg hátul csak távolról engedélyeztek dobást a Pécsnek. Hamarosan kialakult a húsz pontos amerikai előny (32:52), és a rivális nyomasztó fölényét mutatta, hogy McWilliams 10 másodpercen belül 3 támadólepattanót is szerzett.

A meccs ezzel gyakorlatilag eldőlt, az amerikaiak iskolajátékot mutattak be a vártnál kisebb ellenállást tanúsító házigazdák ellen, akik végül sima vereséget szenvedtek (53-76).

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×