eur:
393.46
usd:
367.94
bux:
66254.24
2024. április 24. szerda György

A Pécs sem tudta megállítani a Dream Teamet

A Pécs barátságos meccsen 76-53-ra kikapott az Egyesült Államok női kosárlabda-válogatottjától. A tengerentúliak teljes sikerrel zárták magyarországi túrájukat.

A brazíliai világbajnokságra készülő tengerentúliak a hónap elején lebonyolított első európai túrájuk során, egyhetes soproni edzőtábor végén 95-78-ra legyőzték a Sopront, majd két nappal ezelőtt 93-67-re nyertek a magyar válogatott ellen Győrött.

A magyar bajnok és kupagyőztes baranyaiak két éve óriási erőbedobásra késztették a Dream Teamet, amely csak 67-59-re tudott felülkerekedni. Az akkori csatából hazai részről Branzova, Béres, Fegyverneky és Iványi, míg az ellenféltől Smith és Snow kapott szerepet most is.

Szokásukhoz híven kissé lassan lendültek bele a vendégek, ráadásul Vajda triplái is megfékezték őket. A betegségtől és sérülésektől sújtott pécsiek láthatóan könnyebben kerültek helyzetbe, és több lepattanóhoz jutottak, mint szerdán a nemzeti együttes, a nyitónegyed mégis a Beard vezette riválisé lett.

A második játékrészt ezúttal is nagyon meghajtotta Anne Donovan együttese, amely erőszakossága és fizikai adottságai révén rengeteg labdát szerzett, 3 és fél perc alatt mindössze 2 ponton tartva a magyar bajnokot. A félidőben 27:38 volt az állás.

A fordulás után tovább nőtt a különbség, ugyanis az Egyesült Államok legjobbjai szinte minden akcióból betaláltak, míg hátul csak távolról engedélyeztek dobást a Pécsnek. Hamarosan kialakult a húsz pontos amerikai előny (32:52), és a rivális nyomasztó fölényét mutatta, hogy McWilliams 10 másodpercen belül 3 támadólepattanót is szerzett.

A meccs ezzel gyakorlatilag eldőlt, az amerikaiak iskolajátékot mutattak be a vártnál kisebb ellenállást tanúsító házigazdák ellen, akik végül sima vereséget szenvedtek (53-76).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×