eur:
394.47
usd:
355.78
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

A McLaren és a Williams is győzelemre tör

Magabiztosan várja a Forma-1-es Malajziai Nagydíjat az előszezon középcsapatai közé sorolt Williams és a stratégiájában bízó McLaren is. A rajtpozíciók alapján nem alaptalanul pályáznak a sepangi futamgyőzelemre.

Alig egy hét alatt megkedveltette magát a Forma-1-es szurkolókkal Nico Rosberg, a Williams új versenyzője. A 20 éves tehetség a Bahreini Nagydíjon - a rajtnál elkövetett hiba után - fergeteges tempót diktált, remek előzésekkel kápráztatta el a szurkolókat, és végül a hetedik lett.

Az ifjú német szombaton élete második időmérő edzésén a harmadik időt autózta, ezután pedig az sem kizárható, hogy megnyeri a Malajziai Nagydíjat.

Bár Rosberg csak annyit jegyzett meg, hogy a versenyen még jobbak lesznek, mint most, Sam Michael, a Williams technikai igazgatója már jelezte: a hosszú szakaszokon minden más csapatnál jobb a groove-i istálló, a Cosworth-motor bivalyerős, így akár meg is nyerhetik a vasárnapi futamot.

Rosberg mellől csapattársa, Mark Webber rajtolhat. Az ausztrál versenyző az elmúlt években nem sokszor kapott ki mindenkori csapattársától, így ezúttal alighanem még jobban küzd a sikerért.

A Williams vezetői egyedül attól tartanak, hogy a Bridgestone-gumik viszonylag nehezen melegednek fel, ez pedig hátrányt jelenthet a rajtnál.

Az aggodalom nem indokolatlan, Rosberg és Webber mögül ugyanis a McLaren két sztárja, a kolumbiai Juan Pablo Montoya és a finn Kimi Räikkönen kezdheti meg a száguldást, ők pedig hagyományosan jól kapják el a rajtot.

Igaz, a Montoyáék valószínűleg több üzemanyaggal vágnak neki a sepangi futamnak, mint a Williams-pilóták. A wokingiak elsősorban éppen jó stratégiájukban bíznak, és Räikkönen bahreini előrelépése után egyáltalán nem lenne meglepő, ha ismét sikerrel járnának.

A finn klasszis Sakhirban a 21. helyről küzdötte fel magát a dobogóra, a mostani helyzete pedig sokkal kedvezőbb a múlt hetinél. Teljesen azért nem lehet nyugodt a McLaren, mert a Mercedes-motoroknak mindenképpen ki kellene bírniuk ezt a hétvégét is.

Martin Whitmarsh ügyvezető igazgató nem titkolta: örülnek, hogy eddig nem volt olyan probléma, ami miatt motorcserére kényszerültek volna, de a bahreini homok után  vasárnap is igen nehéz feladat vár az erőforrásokra.

Az időjárás-előrejelzések szerint valószínűbb, hogy lesz eső a futam alatt. Sepangban gyakoriak a heves záporok, zivatarok, ez pedig - mint mindig - most is megkavarhatja a versenyt.

A BMW német pilótája, Nick Heidfeld úgy nyilatkozott: reméli, hogy lesz eső, hiszen a fejetlenségből a középcsapatok könnyen haszot húzhatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×