eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Ha a játékos meghal, hárommeccses eltiltást kap Ciric?"

Levélben kéri számon az egri vízilabdaklub ügyvezető elnöke azt, hogy csupán két meccsre szóló eltiltást kapott Aleksandar Ciric. Az olasz Brescia szerb idegenlégiósa súlyos sérüléseket okozott a hevesi csapat játékosának, Hegedűs Gábornak a LEN Kupa negyeddöntőjének január végi, egri visszavágóján.

Levélben fordult az Európai Úszó Szövetséghez (LEN) Halmos R. Péter, az egri vízilabdaklub elnöke a szerb-montenegrói Aleksandar Ciric büntetése ügyében. A sportvezető hangsúlyozza, hogy a kétmeccses eltiltás nem arányos Ciric brutális ütésével és a Hegedűs Gábornak okozott sérüléssel. A fiatal játékos szemüreg-, orr- és arccsont-sérülés miatt fél évig nem játszhat.

Halmos R. a következőképpen fogalmaz: "Milyen súlyosabb sérülés ért volna többet? Ha a játékos meghal, akkor hárommeccses eltiltást kap Ciric?"

Az Eger vezetője azt írja: felháborodtak, amiért a LEN a brutális tettet és a sérülést figyelmen kívül hagyta. Azt sem tudják a hevesiek elfogadni, hogy a videót - más csapatsportágakkal ellentétben - nem lehet bizonyítékként figyelembe venni.

Az egriek elnöke a Bartolo Consolo LEN-elnöknek és Szakadáti László igazgatónak címzett levélben azt is hozzáteszi, hogy a delegátus jelentésében szerepelnie kellett a sérülés súlyosságának, így a videó bizonyító erejének hiánya sem akadálya az arányos szankciónak.

"Sajnáljuk, hogy az ilyen döntések nem segítik elő a vízilabda népszerűsítését, és semmiféle visszatartó erejük sincs. Nem akarunk bosszút, de arányos szankciót szeretnénk elérni. Kérjük a sérelmes határozat felülvizsgálatát annak hatályon kívül helyezésével és új határozat meghozatalával. Kérem, hogy tekintsék e-mailemet hivatalos fellebbezésnek " - áll a levélben.

Halmos R. arra is kitér, hogy a LEN hamarosan a Magyar Vízilabda Szövetségtől is meg fogja kapni a klub törekvéseit támogató elektronikus üzenetet. Az egri egyesület elnöke azt szeretné elérni, hogy a LEN vezetői fogadják Rómában az ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×