eur:
393.76
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Wild Oats rekordidővel nyerte a rangos vitorlásversenyt

A végig vezető ausztrál Wild Oats nyerte a 61. Sydney-Hobart vitorlásversenyt, és több mint egy órával megdöntötte a Nokia 1999-es, eddig csúcsnak számító idejét.

A Wild Oatsnak 1 nap 18 óra 40 perc és 10 mp-re volt szüksége ahhoz, hogy megtegye a 628 tengeri mérföldes távot, ugyanez hat éve a dán hajónak 1 nap 19 óra 48 perc és 2 másodperc alatt sikerült.
A győztes egység annak ellenére javította meg a rekordot, hogy a célhoz közeledve eltörött fővitorlájának árboca, és mindössze az orrvitorlát használva haladt a hobarti kikötő felé.

"Éreztük, hogy valami történni fog, hiszen addig túl egyszerű volt az utunk. Nem baj, a lényeg, hogy nyertünk és ráadásul rekordidővel" - mondta a célba érés után Mark Richards kormányos.

A Wild Oats mögött 75 perc hátránnyal szintén egy szupermaxi, az új-zélandi Alfa Romeo lett a második, míg a harmadik helyen - 2 nap 25 perc és 57 mp-es idővel - a 2003-ban győztes, de azóta újjáépített ausztrál Skandia futott a célba.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×